Menu

.      

Järgmisel nädalal on oodata kuni 12-kraadist õhusooja

Järgmisel nädalal on oodata kuni 12-kraadist õhusooja

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi hakkab ilm järgmisel nädalal veidi soojenema ning nädala teisel poolel võib termomeeter näidata kohati kuni 12 soojakraadi.

Laupäeval eemaldub madalrõhuvöönd ida poole, kuid väga aeglaselt. Suurema osa ajast on taevas veel pilvine ning sajab lund ja lörtsi, Lõuna-Eestis võib ka vihma tulla. Tuul pöördub põhjakaare ja läheb päeva peale tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel neljast miinuskraadist ühe plusskraadini, päeval ühest miinuskraadist kolme plusskraadini, Kagu-Eestis kuni seitsme soojakraadini.

Lihavõtte esimesel pühal on madalrõhuala juba Venemaal, kuid selle serva mööda jõuab Eestini lumepilvi. Väiksem on saju võimalus Pärnu-Rakvere joonest lääne pool. Põhja- ja kirdetuul on tuntav. Õhutemperatuur on öösel nullist kuue külmakraadini, päeval nullist nelja soojakraadini.

Esmaspäevaks tugevneb kõrgrõhuvöönd. Öösel taanduvad viimased lumepilved Peipsi taha ja päev on suurel osal päikeseline. Põhjakaare tuul vaibub. Öösel on külma 2-8, lääne pool võib selge taeva all ka 10 miinuskraadi olla, päeval on sooja 1-5 kraadi. Teisipäeval ulatub üle Eesti kõrgrõhuala. Ilm on sajuta ja vaikne. Öö on selge ja külma on 2-8, päeval aga sooja 2-6 kraadi.

Kolmapäeval taandub kõrgrõhuala ida poole, sest Läänemerele laieneb Skandinaaviast madalrõhuala serv. Öö on veel sajuta, vaikne ning külmakraadidega. Päevaks tugevneb kagutuul ning ühes mahedama õhuga lisandub ka pilvi. Õhutemperatur tõuseb 4-7, Lõuna-Eestis kuni 10 soojakraadini.

Neljapäeval püsib Skandinaavia madalrõhuala mõjusfääris ja Venemaad katab kõrgrõhuala. Kahe rõhuala vahel puhub Eestis puhanguline kagutuul. Lõunavoolus lisandub soojemat õhku. Öine õhutemperatuur võib Kirde-Eestis veidi alla nulli veel lageda, mujal aga kuni neli kraadi sooja. Päeval tõuseb temperatuur kuni 12 soojakraadini.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD