Menu

.      

Lapsetoetusest loobujate arv kasvas

Lapsetoetusest loobujate arv kasvas

Mullu kasvas mitu korda nende perede arv, kus vanemad võtsid riigilt küll vastu vanemahüvitise, kuid loobusid seejärel taotlemast igakuist 19-eurost lastetoetust, vahendab Postimees.

„2009. aastal oli seitse niisugust lapsevanemat, kes said küll vanemahüvitist, kuid ei taotlenud lapsetoetust. 2010. aastal oli see arv samuti seitse ja 2011. aastal 38,“ ütles sotsiaalkindlustusameti pressiesindaja Elve Tonts.

Kui palju on viimastel aastatel olnud neid peresid, kes on palunud lõpetada lapsetoetuse maksmine, pole pressiesindaja sõnul võimalik öelda, sest vastav register näitab küll lapsetoetuste maksmise lõpetamise või peatamise üldarvu, kuid põhjusi mitte Tartu pensioniametist öeldi, et peretoetuste maksmist palutakse lõpetada üksikutel juhtudel, kui pere asub elama välismaale.

Tallinna Lastehaigala Toetusfondi juhi Inna Krameri sõnul võib laekunud summade suuruse põhjal öelda, et mullu oli kolm inimest, kelle lastetoetus laekus fondi arvele.

Eestis on lapsetoetus igakuine toetus, mida makstakse lapse sündimisest kuni tema 16-aastaseks saamiseni. Lapse õppimisel põhikoolis, gümnaasiumis või põhikooli baasil kutseõppeasutuses makstakse toetust lapse 19-aastaseks saamiseni. Toetuse suurus pere esimese ja teise lapse kohta on 19,18 eurot ning kolmanda ja iga järgmise lapse kohta kuuekordne lapsetoetuse määr ehk 57,54 eurot, kirjutab Postimees.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD