Menu

.      

Keskkriminaalpolitsei töötaja uuris andmebaasis kolleegide tausta

Keskkriminaalpolitsei töötaja uuris andmebaasis kolleegide tausta

Pilt on illustreeriv.

Keskkriminaalpolitsei uurija soris pooleteise aasta jooksul politsei salajases andmebaasis Kairi, uurides ka oma kolleegide tausta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Politsei sisekontroll paljastas, et poole aasta jooksul soris keskkriminaalpolitseinik Kairi andmebaasis ja selle kaudu ka rahvastikuregistris regulaarselt ning töötles tema tööga mitte seotud isikuandmeid kokku 21 erineval kuupäeval ja 43 juhul. Ükski päringutest ei olnud seotud ametniku tööülesannete täitmisega politseis, vaid olid seotud isikliku huviga, kirjutab ajaleht sisekontrolli auditile viidates.

Sisekontroll leidis, et ametnik on andmebaasis sorides jämedalt eksinud infosüsteemide kasutamise ja isikuandmete töötlemise nõuete vastu ning rikkunud Eesti põhiseaduses sätestatud õigust perekonna- ja eraelu puutumatusele. Karistuseks viidi keskkriminaalpolitsei ametnik madalamale töökohale.

Kairi andmebaasis sobramise tõttu vallandati mõned aastad tagasi majanduskuritegude uurija Alice Järvet, kellele pandi süüks andmebaasi info edastamist kolmandatele isikutele. Eelmisel nädalal tühistas riigikohus Järveti süüdimõistmise andmete lekitamises ja saatis asja taasarutamiseks maakohtule.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD