Menu

.      

Siseminister lubab karmistada liikluskontrolli ja karistusi

Siseminister lubab karmistada liikluskontrolli ja karistusi

Siseminister Ken-Marti Vaher lubab karmistada liikluskontrolli ja sundida politseid senisest nõudlikumale sanktsioonisüsteemile, kirjutab Postimees.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv siseminister leiab, et turvavarustuse mittekasutamise ja teiste oluliste liiklusrikkumiste eest peaks politsei rakendama maksimumkaristusi.

"Sellel aastal suurendame politseis liiklusjärelvalve mahtusid," rääkis Vaher ajalehele. "Sealhulgas tehakse politsei- ja piirivalveameti tööprotsessides muudatusi, et suunata järelvalvesse rohkem ressursse."

Amet kavatseb üle minna elektrooniliselevälimenetlusele, mis vähendab seaduserikkujate andmete sisestamisele kuluvat aega ning hoiab aastas kokku ligi 67 670 töötundi. Lisaks paigaldatakse sellel aastal Tallinnas Kristiine ristmikule kaks foori-, kiirus- ja ühissõidukikaamerat ning Tallinn-Narva maanteele kümme automaatset kiiruskaamerat.

"Uuringud näitavad, et politsei järelvalve mõjutab liiklusohutust vaid 10-25 protsendi ulatuses. Ülejäänud osas sõltub see sõiduki tehnilisest korrasolekust, liikluskeskkonnast ja liiklusreeglite järgimisest ning liikleja enda teadlikusest ja oskustest," sõnas Vaher. Ta lisas, et politsei nähtavus on siiski üks liiklejaid distsiplineeriv abinõu.

Sellel aastal on liikluses hukkunud juba 28 inimest.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD