Politsei võtab elektriautod kasutusele enne suve

Elektriauto jõuab Võrru.  Foto:  INNO TÄHISMAAKuna 75 sotsiaaltöötajatele mõeldud elektriautot jäi üle, jagatakse need riigiasutuste vahel, politseile eraldati 19 elektriautot, kirjutab Postimees.

„Praeguste plaanide kohaselt on kavas kasutusse võetavad elektrisõidukid suunata peaasjalikult mitteoperatiivsete tööülesannete täitmisele, kuna näiteks külma talveilmaga ei pruugi elektriauto kasutamine patrullmasinana optimaalne valik olla,“ rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) logistikabüroo juht Tauno Tuisk. „Samas oleme seisukohal, et iga elektrisõiduk annab politseile pisut tegevusruumi ja paindlikkust juurde.“

See, kui palju ja millist kasu elektriautode kasutamine politseile annab, sõltub Tuisu sõnul paljudest teguritest. Näiteks autode tehnilistest näitajatest ja vastupidavusest, vajaliku taristu olemasolust ja ka sellest, millist ülesannet need sõidukid täitma hakkavad.

Siseministeeriumi õigus- ja haldusosakonna juhataja kt Anu Neemelo nentis, et PPA-le eraldatud 19 sõidukit saab eeldatavasti kasutusele võtta juba enne suve.

„Elektriautodel on teatavad kasutamispiirangud, mis tõstavad otstarbekuse küsimuse – näiteks on päevane kilometraaž sõltuvalt ilmast 50–100 kilomeetrit,“ tõdes Neemelo. „Elektriautode kasutamisefektiivsust pole politsei- ja piirivalveamet ega siseministeerium seni analüüsinud, kuid kvoodimüügitehingust saadud autod annavad selleks hea võimaluse, et kaaluda tulevikus juba suuremas mahus elektriautode kasutuselevõttu.“

CO2 kvooditehingu raames saadud 507 elektriautost läks sotsiaaltöötajatele 432. Peaministri nõunik Anne Sulling ütles, et ülejäänud 75 auto osas palus riigikantselei märtsis kõikidel ministeeriumidel esitada oma sooviavaldused, tingimusega, et autod peavad minema kasutusse avaliku teenuse osutamiseks.

„Kokku avaldas soovi elektriautosid oma allasutuste igapäevatöös kasutusele võtta üheksa ministeeriumi ning sooviavaldusi laekus peaaegu kaks korda enam, kui on jaotatavaid autosid,“ kinnitas Sulling Postimehele.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD