Saaremaal hukkus üksinda metsas töötanud harvesterijuht

Ponsse HS10 Cobra   Pilt on illustreerivSaaremaal hukkus kolmapäeval üksinda metsas töötanud harvesterijuht, kelle pea ja ülakeha sattusid masinasse.

Õnnetus juhtus Saaremaal Mustjala vallas Vanakubja külas raielangil, kus 45-aastane mees remontis harvesteri Ponsse HS10 Cobra lõikepea andurit, teatas tööinspektsioon. Inspektsiooni tööinspektor Rein Nelis ütles, et mehe pea ja ülakeha jäid masinasse kinni ja töölerakendunud lõikepea tööorganid lömastasid töötaja pea.

Nelis pidas võimalikuks, et lõikepea anduri lühise tõttu hakkas harvester tööle. „Lõikepea rullid ja noad rakenduvad momentaalselt ja tohutu jõuga," märkis tööinspektor.

Hukkunu leidis samal metsalangil, kuid vaateulatusest väljaspool töötanud traktorist kella 17.15 ajal. Ilmselt oli üksi metsas töötanud harvesterijuht selleks hetkeks juba mõnda aega surnud olnud.

Õnnetuses hukkunud harvesterijuht oli OÜ Elford juhatuse liige ja ühtlasi oma firma ainus tööline.

Juhtunu osas algatas politsei kriminaalmenetluse.

Tänavu on tööinspektsioonis registreeritud 1089 tööõnnetust ning täpsustamisel on 184 õnnetusjuhtumi asjaolud. Surmaga on lõppenud viis tööõnnetust, lisaks on veel selgitamisel kuue surmaga lõppenud õnnetusjuhtumi asjaolud.

bns

Comments  
  +1
Sellise masina remontimine nagu ei käi üksi ning ta pidi oma pea vist kuskile vahel toppima et see seal lömastus igatahes vastik surm ja jube piinarikas ! tunnen kaasa omastele kahjuks !

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD