Korobeinik ostis koos partneritega rate.ee tagasi

Andrei Korobeinik ostis koos Allan Martinsoni juhitud investeerimisfondiga EMT-lt tagasi suhtlusportaali rate.ee, mille ta kuus aastat tagasi 39 miljoni krooniga EMT-le müüs, kirjutab Äripäev.

Sel teisipäeval sai Rate.ee-d haldava Serenda Investi täisomanikuks Rate Solutions OÜ, mille taga on lisaks Korobeinikule ja investeerimisfirmale Martinson Trigon veel Jaak Roosipuule kuuluv Neticom ja Jevgeni Pšenitšnikov. Korobeinik ei olnud nõus tehingu hinda avalikustama.

"Vaevalt, aga ma ei saa seda kommenteerida, sest lepingu tingimused on konfidentsiaalsed. EMT on börsiettevõtte ja on targem, kui nad ise seda kommenteerivad. Ma jätan selle võimaluse neile," vastas ta ajakirjaniku küsimusele, kas hind jäi miljoni euro kanti.

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ütles, et ka tema tehingu hinda öelda ei saa, kuna pooled on kokku leppinud seda mitte avaldada. Ta möönab, et müügihind oli ostuhinnast mõistagi tunduvalt madalam.

"Summa oli loomulikult väiksem. Vahepeal teenis firma väga hästi ja teenis selle hinna n-ö tagasi. Päris korralikult on võetud ka dividende, sest firma oli väga kõrge kasumlikkusega. Ja on ka praegu kasumis," ütles Kalm.

Tuleviku kohta ütles Korobeinik, et plaanis on klientidele pakkuda uusi tooteid ja edasi arendada talle kuuluvat suhtlusportaali Flirtic.

Eelmisel aastal oli rate.ee müügitulu 441 000 eurot ja kasum enne tulumaksu 82 714 eurot. Veel 2008. aastal oli käive olnud ligi 18 miljonit Eesti krooni.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD