Avatud uste päeval külastas riigikogu paar tuhat inimest

Riigikogu avatud uste päeval esmaspäeval kasutas võimalust riigikoguga tutvuda paar tuhat inimest.

Riigikogu pressitalituse hinnangul külastas riigikogu paar tuhat inimest. Lisaks eestimaalastele oli uudistajaid Soomest, Rootsist, Poolast, Austriast, Saksamaalt, Itaaliast, Iisraelist, Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Hollandist ja Jaapanist, ütles riigikogu pressiesindaja BNS-ile.

Riigikogu tähistas esmaspäeval iga-aastase traditsiooni kohaselt lahtiste uste päevaga oma sünnipäeva, mis järjekorras on 93.

Hommikul kutsus rahvast Toompea lossi sisse astuma politsei- ja piirivalveameti ühendorkestri vaskpillikvintett, riigikogu esimees Ene Ergma ütles esimestele külalistele tervistussõnad riigikogu hoone trepil. Kell 12 algas riigikogu istungisaalis infotund, kus rahva küsimustele vastasid peaminister Andrus Ansip, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Rahvas esitas valitsuse esindajatele küsimusi väga paljudest valdkondadest. Inimesed muretsesid nii väikese palga, naiste ja meeste palgalõhe, hinnatõusu, arstide väljarände, kodukulude kasvu, maaomandi küsimuste, kõrghariduse kulutuste, maakondlike transpordiprobleemide, aga ka Rail Baltica ja Estonian Airi tuleviku, venekeelse vähemuse haridusprobleemide, välismissioonide, pensionäride toimetuleku ja arstiabi kättesaadavuse pärast.

Jutuks tulid ka erakondade populaarsusreitingud, Euroopa Liidu riikide toetamine ja puuetega inimeste ligipääs ametiasutustele. Ka kiitsid inimesed keskkonnaministri tegevust Tuhala nõiakaevu kaitsmisel.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD