Kaherattaliste sõidukite liiklusõnnetused said jätku ka laupäeval

Kevadeti sagenenud kaherattaliste sõidukite liiklusõnnetused said jätku ka laupäeval, kui Tartumaal sai vigsastada sõiduautoga kokku põrganud jalgrattur.

Õnnetus juhtus kella 16.19 ajal Mäksa vallas Tartu-Räpina-Värska maantee 17. kilomeetril, kus 24-aastase Toomase juhitud Toyota Corolla sõitis kõrvalteelt ette peateel liikunud jalgrattale, mida juhtis 44-aastane Rein. Jalgrattur sai kergelt vigastada ja meedikud andsid talle Tartu ülikooli kliinikumis esmaabi, teatas siseministeerium BNS-ile.

Reedel juhtus kaherattaliste sõidukitega Eesti eri paigus kolm õnnetust, milles said vigastada kaks jalgratturit ja üks mootorrattur.

Politsei kutsub autojuhte tähelepanu pöörama soojade ilmadega liiklusesse tagasi tulnud mootorratturitele ja jalgratturitele. Politsei kinnitusel on autojuhi jaoks igal kevadel teedele naasvad kaherattalised justkui suureks üllatuseks, millega ei osata liikluses piisavalt arvestada. Samamoodi peavad jalgratturid, mootorratturid ja mopeedijuhid ise arvestama, et just nemad on liikluses nõrgem pool ning liikluseeskirjast kinni pidama. Kiivri kandmine pole tema sõnul tülikas kohustus, mida tuleb trahvi saamise vältimiseks täita, see on ikkagi sõitja enda ohutuse tagamiseks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD