Politsei soovib keelenõude lõdvendamist

Politsei- ja piirivalveamet tegi siseministeeriumile ettepaneku alandada politseinike keelenõudeid ning tõsta regiooni lisatasu Ida-Virumaa politseinikele 200 euroni, kirjutab Postimees.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt tegi siseministeeriumile Ida-Virumaa tegevuskava täiendamiseks ettepaneku alandada keelenõudeid ning tõsta regiooni lisatasu.

Praegu nõutakse politseiametnikelt, kes on vanemspetsialisti või nooremspetsialisti ametikohal piiripunktis, kordonis, piirivalvelaeval, valmidusüksuses või lennusalgas B2 ehk edasijõudnute tasemel keeloskust.

Kõrgemat ehk C1 tasemel keeleoskust nõutakse politseiametnikelt, kes ei tööta eelpool nimetatud ametikohtadel, st kõikidelt teistelt politseiametnikelt. Kusjuures B2 nõue kehtib kuni 2015. aasta septembrini, mille järel nõutakse ka neil ametikohtadel C1 taset.

«Oleme teinud ettepaneku täiendada B2-tasemel keeleoskuse nõudega ametikohtade loetelu politseiametnikele, kes töötavad arestimajas, kainestusmajas, konvois ja patrullteenistuses nooremspetsialisti või vanemspetsialisti ametikohal, kuna tuginedes keeletaseme nõuete kirjeldusele on nimetatud ametikohtadel piisav B2-tasemel keeleoskus,» täpsustas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Margit Mander.

Samuti tehti ettepanek loobuda nõudest viia nimetatud B2 taset nõudvatel ametikohtadel keeleoskus 2015. aasta septembriks tasemele C1, kirjutab Postimees.

«Keelenõuete taseme alandamise ettepanek on tehtud üle organisatsiooni ning see tagaks suurema hulga kandidaate nimetatud ametikohtadele just Ida-Virumaal,» lisas Mander.

Politsei tegi veel ettepaneku suurendada regiooni eripärast makstavat lisatasu – isikkoosseisu arv olevat saavutanud kriitilise piiri, mistõttu oleks selle rakendamine vajalik juba 2013. aastast. Näiteks on Ida prefektuuris struktuurijärgseid vakantseid ametikohti aasta alguse seisuga 108.

«Ettepanek regioonitasu maksmiseks 200 eurot alates 2014. aastast on tehtud praegu Ida-Virumaal töötavatele ametnikele,» teatas Mander. «Regioonitasu suurendamine eeldab kindlasti ka täiendavaid rahalisi vahendeid.» Praegu seda ei ole, nagu ei ole rahalist katet ka kõigile 108-le vabale kohale.

Praegu makstakse lisatasu 80 eurot kuus regiooni eripärast tingitud täiendava töömahu eest Lõuna prefektuuri piirivalvebüroos (välja arvatud Valga maakonnas töötavatele politseiametnikele) ja Ida prefektuuri politseiametnikele, kes töötavad Ida-Virumaal. Samuti makstakse seda Põhja prefektuuris töötavatele politseiametnikele summas 100 eurot kuus.

«Regioonitasu maksmise eesmärk on suurendada ühe organisatsiooni tööpiirkonna/regiooni palgataset mingi protsendi või summa võrra, et leevendada värbamisega seonduvaid probleeme, vähendada teenistusest lahkumisi ja tagada vajaminev arv nõuetele vastavaid ametnikke, et täita organisatsioonile pandud eesmärgid,» selgitas Mander.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD