Menu

.      

Hiiumaal levib ohtlik mesilaste nakkushaigus

Foto: Andrei JavnasanHiiumaale on jõudnud ohtlik mesilaste nakkushaigus Ameerika haudemädanik, mis on teatamiskohustuslik, kirjutab Hiiu Leht.

Loomaarst Ly Kokla sõnul on praeguseks Hiiumaal avastatud viis taudikollet. "Võtame proove iga taudikolde ümbruse farmidest kolme km raadiusest. Praegu on probleem selles, et kõik mesinikud pole oma mesilaid PRIA registris arvele võtnud ning meie loomaarstid peame neid tikutulega taga ajama. Ühtlasi võivad need mesilad enda teadmata levitada erinevaid haiguseid ja ohustada suurte mesilate omanikke, kelle põhi­teenistus tulebki mesindussaaduste müügist," kirjeldas ta olukorda saarel.  

Kui haigus avastatakse, kehtestatakse selle mesila toodangu turustamisele ja mesindussaaduste väljaviimisele piirangud, see aga toob mesinikule märkimisväärset kahju.

Kokla pani ühtlasi mesilastega tegelejatele südamele, et kui mõni pere hukkub või lendab ära, siis tuleb antud taru kärgedest, meest ja muust puhastada, et ei oleks põhjust teistel mesilastel seal vargil käia või sinna elama minna ja võimalikku taudi levitada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD