Menu

.      

Võru linnavalitsus: Wermo ruumid on toidupanga jaoks sobivad

Euroopa toiduabi laialijagamine möödunud aastal Võru linnas Pikal tänaval EhitusService avamata jäänud poe ees.	   Foto: Võrumaa TeatajaTOIDUPANK • Võru linnal ei ole pakkuda nii sobivaid ruume toidupanga tegevuse tarbeks, kui seda on vana Wermo territooriumil olevad ruumid, ütles Võru abilinnapea Sixten Sild kommentaariks toidupanga võimalike uute ruumide kohta Võru linnas.

Sild ütles, et linnavalitsus tervitab toidupanga ja Eesti metodisti kiriku Võru koguduse initsiatiivi, ning lisas, et kogudusega on ruumide küsimust arutatud.„Meie ruumid on elava liiklusega tänavate ääres ja kohaldamata kaubalaadungite teisaldamiseks transpordivahenditelt sisse, samuti ei ole meie ruumid oma olemuselt valmis laoruumid,” märkis Sild. Ta lisas, et paljudele abivajajatele ei meeldi tegelikult ka see, kui abi järele käimise koht on nii-öelda kõigi silme all keset linna, mis tähendab, et Wermo ruumid peaks seetõttugi palju paremini sobima.

Linnavalitsuse sotsiaal-osakond on juba pikemat aega teinud toidupanga tegevusega analoogset koostööd Rimi ja Säästumarketiga, pakkudes abivajajatele nendest kauplustest saadud toiduaineid. Koostöö Rimi ja Säästumarketiga toimib linnal tänu Eesti Punase Risti Võrumaa Seltsile. Punane Rist on võimaldanud maakonna omavalitsustel Rimis ja Säästumarketis pakutavat oma elanikele jagada. Kuivõrd hetkel on pakutavast huvitatud lisaks Võru linnale veel üks maakonna omavalitsus, saab abivajajatele neist kauplustest saadavat jagada sagedamini.

Toidupanga tegijatega on linnavalitsusel suuline kokkulepe, et nemad püüavad kaasata teisi Võru suuremaid kauplusi, nii et linnavalitsusele jääks alles praegune koostöö nimetatud partneritega. „Seega oleme sisuliselt toidupangaga kolleegid inimeste abistamisel, jagame omavahel informatsiooni ja teeme vajadusel/võimalusel nendega ka koostööd,” märkis Sixten Sild.

Sild ütles, et riigi toiduabi ei ole olemas olnudki, see on tulnud Euroopa Liidu poolt. Hetkel on linnal veel veidi mullust toiduabi, mis peagi otsa saab. Siis tulebki linnavalitsusel eelkõige loota heale koostööle toidupanga ja kauplustega.

Võru toidupanga asutajad on varem öelnud, et näevad Wermo ruume ajutistena ja loodavad linnavalitsuselt saada paremad ruumid.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD