Menu

.      

Abiellumine on muutunud populaarsemaks

Miilitsamajor Mauno Moon riputab luukerele kaela kõrgepinge eest hoiatavat silti tekstiga „Pruudi proovimine eluohtlik!”.

ABIELU • Võru maavalitsuse perekonnaseisuametnik Kersti Kattai ütles, et viimastel aastatel on abielu sõlmida soovijate arv tasahilju tõusuteele asunud. Kui eelmisel aastal registreeris Kersti Kattai 97 abielu, siis käesoleval aastal on 1. oktoobri seisuga vormistatud juba 86 abielu.

Unistustepulma juures on koha leidnud hobused ja mõisad ning lossid. Foto: ERAKOGUPulmi peetakse kõige rohkem kevadest sügiseni ehk aprillist septembrini. Kõige „kuumemateks” pulmakuudeks on juuli ja august. Kersti Kattai sõnul on aga eriti armas, kui tema poole pöördutakse hõbe- ja kuldpulmade tähistamise sooviga.

„Võru maavalitsuses on kuldpulmade album alates 1970. aastast ja hetke seisuga on seal 106 sissekannet. Hõbepulmade raamatus (alustatud 1967) on kirjas 125 pulma,” räägib Kersti Kattai.
Natuke üle nelja aasta seda tööd teinud Kersti Kattai on selle aja jooksul sõlminud üle 300 abielu ja peab oma ametit maailma imeilusaimaks.

Kuidas hakatakse 2016. aasta 1. jaanuarist abielude kõrval näitama kooselulepingu sõlmijate statistikat? Kas nii, et naine + naine kooselu ja mees + mees kooselu sõlmijate arv tuuakse välja eraldi, või liidetakse need kokku?

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD