Menu

.      

Keskkonnaameti seakatku-käskkiri ajas Võrumaa jahimehed tagajalgadele

Võrumaal on katk kodusigadeni  jõudnud Luutsniku  farmis Haanja vallas. Foto: Võrumaa TeatajaKATK • Võrumaa jahimehed on aetud tagajalgadele keskkonnaameti peadirektori Andres Onemari nädalataguse käskkirja peale, millega jahimeestele surutakse peale küttimiskohustus ja kui seda ei täideta, siis järgnevad sanktsioonid kuni loa peatamiseni välja.

Käskkirja lisa kohaselt on Võrumaa minimaalne küttimismaht 2015/2016. jahiaastal 1400 metssiga. Need loomad peavad olema kütitud tuleva aasta veebruari lõpuks.

Võrumaa jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Kivistik ütles, et sanktsioonide kehtestamine pole õigustatud, sest keegi ei tea, palju sigu on metsa veel alles jäänud. Olukord muutub iga päevaga ja metsas on väga palju surnud sigade korjuseid.

„Käib tõmblemine,” kirjeldas Kivistik praegust olukorda. Samas pole tõmblemisest kasu, kui täpselt veel ei teata, kuidas katk üldse jõudis farmidesse. Võrumaal peaks 8. septembril kogunema keskkonnaameti eestvõttel jahindusnõukogu, mis täpselt küttimise määrad paika paneb.

{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD