Menu

.      

Suuhügieeni eest hoolitsemiseks mõeldud toodete valik on poelettidel lai

Suuhügieeni eest hoolitsemisel on ühtviisi olulised nii hambavaheharjad, hambapastad, hambaniidid, hambaharjad kui ka suuveed.	 Foto: KADI ANNOM

TERVIS • Enamik meist on harjunud oma hambaid puhastama igal hommikul ja õhtul. Siiski arvatakse veel tänapäevalgi, kui kaubanduses on saadaval nii palju hambapuhastuseks mõeldud tooteid, et ainult hambapesust heaks suuhügieeniks piisab. Võru polikliiniku Südameapteegi proviisor-juhataja Marina Tõlgo nimetab kohustusliku hambapuhastusvahendina veel ka hambaniiti või hambavaheharja. Peale nende võib kasutada ka suuvett.

Hammaste tervis algab ennekõike meist endist

„Ühegi hambapesuga ei ole võimalik hambavahesid puhtaks saada. Seetõttu on vajalik sama tihti kasutada ka hambaniiti või hambavaheharja. Hambaniite leidub väga erinevaid nii meie apteegis kui ka teistes kauplustes. Jämeduselt on hambaniidid enamasti sarnased. Vahe on näiteks selles, kas tegemist on maitsega või maitsetu hambaniidiga. Peale selle on olemas paisuvad hambaniidid, mida soovitan kasutada, kui näiteks on nõrgad ja veritsevad igemed. Paisuv niit muutub süljega pehmeks ja paksuks ning ei ärrita igemeid. Veel on olemas hambaniidid, mis on juppidena ning millel on otstes kõvemad osad. Need on head sildade ja breketivahede puhastamiseks,” selgitab Tõlgo hambaniidi kasutamise olulisust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD