Menu

.      

Lugejaauhinna ühe peaauhinna võitja on perekond Jõela

  • Kirjutas Kadri Nagel

Jarek Jõela koos poeg Henriga, kes hoolimata noorest vanusest on pääsenud ka TV3 teleekraanile. Pere sõbrad kass Jessi ja koer Lote. Foto: AIGAR NAGEL

Enne jõule oleks patt mitte välja anda ühte meie lugejaauhinna peaauhindadest, milleks on Võru Euronicsi väja pandud 299,99 eurot maksev kaasaskantav JBL kõlar.

Õnn naeratas perekond Jõelale, kellel on pikk lehe tellimisminevik. Nii vist oleks paslik öelda, sest esialgu oli lehetellijaks vanaema, seejärel ema ja isa ning mis seal salata, lehehinna kerkides otsustasid kolmanda põlve esindajad Jarek ja Kaire oma vanematele lehe jõuluks kinkida. Tore kink sai väärilise vastukaja ning loodetavasti saab üksmeelne pere kõlari jagamisega hakkama.

Auhinna üleandmisel kohtusime Jareki perega, kes ise kõige suurem lehelugeja pole, aga sirvib lehed läbi, kui vanematele külla läheb. Kõige rohkem huvitavad teda uudised oma kodukandi Tsooru kohta ning Antsla valla tegemised. „Praegu saab kiiremad uudised ka Facebookist kätte, aga ma olen ikka jäänud nii-öelda vana aja inimeseks, kes tahab ikka paberil lehte kätte võtta,” seletab Jarek Jõela. Ja nali naljaks, aga paberleht on ahiküttega majapidamises pärast läbilugemist ka tulealustusel heaks abimeheks. Võrumaa Teataja tundub Jarekile täiesti asjalikuna, aga ta leiab, et reklaami võiks olla vähem, kuigi tõdeb, et see pole ju tegelikult võimalik. Peale selle annab ta hea mõtte, et lehest loeks ta veel hea meelega täiesti lihtsate inimeste tegemistest ja nende eluolust. „Võiks suhelda kõige tavalisemate inimestega, et ka neid märgataks,” lisab mees. Tsoorus on Jarek elanud juba titest peale ja teab igat nurka väga hästi. Nii seletabki ta, et tegelikult on pisikeses maakohas kohalikel omad naljad, sest Tsoorus on oma Mustamäe, kust saab Kopli kaudu Lasnamäele, ning ka Keldrimäe. Kes nüüd viimasest lausest aru ei saanud, siis pole järelikult kohalik ning peab mõnelt oma kandi mehelt tõlkimisel abi paluma.

Hobisid ja ameteid on Jarekil palju, peale külavanema asjaajamiste peab ta hobuseid, mis on olnud lapsepõlveunistus, ja on MTÜ Tsooru V-Klubi üheks eestvõtjaks. „Teeme oma kandi rahvale üritusi, veel osalen Tsooru külateatris ja nüüd jõulu ajal tuleb ikka ka kuub selga tõmmata ja saan välja ajada,” pikendab Jarek Jõela oma tegemiste nimekirja veelgi. Jõuludeks tulevad kogu pere ja lähemad suguased Jareki poole külla, et koos olla.

Meil on jäänud loosida veel vaid paar auhinda, seega pead kiirustama, et loosimises osaleda. Selleks tuleb tellida Võrumaa Teataja paber- või digileht vähemalt pooleks aastaks või olla püsikorraldusega lugeja. Arvesse lähevad ka kõik tellimuse pikendajad.

Täname sponsoreid, kes meie kingivaliku meeldivalt mitmekesiseks on muutnud: Euronics Võru, muusik Tuulikki Bartosik, Kubija hotell-loodusspaa, digipood.eu ja Condori arvutisalong. Kingikotti on puistatud CD-plaadid väärt muusikaga, kaasaskantav kõlar, kinkekaardid, spaapääse, saunalina, Kubja raamat ning kruus.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD