Menu

.      

Ühe vanaema märkmeid Võrumaa vanimast lasteaiast selle 75. tegevusaastal

  • Kirjutas Heili Tuul kahe Väimela lasteaia lapse vanaema

Väimela lasteaia Rukkilill hoovis ja hoones valitseb viimasel nädalal nii nagu ka tänavatel ning teistes asutustes viirusekriisist tingitud harjumatu vaikus. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT> 7. märtsi hommikul saabusid Väimela lasteaeda Rukkilill peale väikeste kasvandike nende vanaemadki. Lasteaial on kenaks kombeks märgata ka vanemat põlvkonda ning juurutada seda oskust oma hoolealustesse juba põnnieast peale.

Esmalt otsisidki vanaemad üles oma järeltulijate rühmad, kus neid juba avasüli oodati. Kõigile memmedele andsid pisikesed üle mingi ise tehtud meene, oli selleks siis kaunis kleepsuõis rinda, paberist lillekimp lapsepeo kujutisega vms. Oli võimalik rühmale pilk heita, lapselapsega koos mängida, tema suhtlemist jälgida, teda pildistada või õpetajatega vestelda.

Sain teada, et Väimela lasteaias on viis rühma. Sõimerühm kannab nime Kurepesa, on mõeldud pooleteise- kuni kahe ja poole aastastele lastele ning seal on 16 last. Nende õpetajateks on Eve (siin töötanud juba 12 aastat), Piret (endine kasvandik, kes õpib edasi) ja õpetaja abina töötav Karin. Sõimerühma tegevus on tähtis loodus- ja õuesõpe.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD