Menu

.      

Eesti võõrustab 33. riigina maailmas WRC sarja etappi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

WRC Promoteri tegevjuht Oliver Ciesla (vasakul) ja peaminister Jüri Ratas. Foto: JAANUS REE

Neljapäeval allkirjastasid Tallinnas Stenbocki majas WRC Promoteri tegevjuht Oliver Ciesla ja MTÜ Estonian Autosport Events juhatuse liige Tarmo Hõbe 2020. aasta WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapi korralduslepingu. 4.–6. septembrini toimuv Rally Estonia on esimest korda Eestis toimuv FIA WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp ja Eesti on 33. riik maailmas, kes võõrustab WRC sarja etappi. Samas allkirjastasid Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas, kultuuriminister Tõnis Lukas, rahandusminister Martin Helme, WRC Promoteri tegevjuht Oliver Ciesla ja Rally Estonia direktor Urmo Aava koostöömemorandumi.

Pärast poole aasta pikkust pausi jätkuvad WRC autoralli maailmameistrivõistlused Eestis, kui 4.–6. septembrini sõidetakse Rally Estonia. Ajaloolise võistluse keskuseks on Tartus asuv Eesti Rahva Muuseum, kus asuvad võistluskeskus, hooldusala, meediakeskus ja poodium. Kiiruskatsed sõidetakse Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja valla teedel.

FIA WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia korraldatakse kooskõlas kõikide sellel ajal kehtivate COVID-19st tulenevate reeglitega. Koostöömemorandumis lepiti kokku, et üheskoos korraldatakse tipptasemel WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp ja tehakse koostööd selle nimel, et viia COVID-19 risk miinimumini. Eesti riik moodustab selleks erikomisjoni, kuhu kuuluvad päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, kaitseväe, maanteeameti, riigimetsa majandamise keskuse, terviseameti ja siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse esindajad. WRC promootor ja Rahvusvaheline Autoliit FIA panustavad rahvusvahelise oskusteabe ja praktikatega COVID-19 osas.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD