Menu

.      

Kas tantsutreenerile tuleks anda uus võimalus?

  • Kirjutas Heleri Lakur

Andre Laine FOTO: Aigar Nagel

Võru Kreutzwaldi kooli tabas möödunud nädalal halb uudis, kui koolijuht oli sunnitud vallandama senise tantsuõpetaja, kes oli sama kooli õpilasele saatnud endast poolalasti fotod.

Lugupeetud tantsujuht ja koreograaf Andre Laine töötas kuni eelmise nädalani Võru linna suurimas põhikoolis tantsuõpetajana ja alustas käesoleval õppeaastal tööd ka 5. klassi klassijuhatajana.

Koolijuht šokeeritud

Võru Kreutzwaldi kooli juht Taavi Karu on juhtunust endiselt šokeeritud. „Jah, ma olen pettunud,” vastab koolijuht toimetuse küsimusele.

„Ma olen rääkinud Andre Lainega ja politseiga ning mul on olemas enda jaoks piisav materjal, mille alusel otsustasin, et õpetajana ta edasi enam töötada ei saa.

Kas see oli tema poolt rumal nali või midagi muud, seda pädevust mul otsustada ei ole. Seda, et ta on selliseid postitusi teinud, seda Laine ei eita, aga minu jaoks on see piisav, et ta õpetajaametis olla ei saa,” võtab Karu juhtunu kokku.

Töösuhte lõpetamine tulenes otseselt Andre Laine sotsiaalmeediapostitustest.

Süütegu ei kinnitatud

Lõuna prefektuuri lastekaitsegrupi politseikapten Liia Kilp kinnitas toimetusele teisipäeval (täna), et nädal tagasi laekus politseile info Võrumaa tantsuõpetaja kohta, kes on noorukitega sobimatult suhelnud. Politsei alustas kohe asjaolude selgitamist, et teha kindlaks, kas mehe käitumises võib esineda kuriteo tunnuseid. „Hetkel süüteomenetlust alustatud ei ole. Lõpliku selguse saamiseks on oluline, et inimesed, kel on mehe suhtes pretensioone või infot, mis aitaks asjaolusid selgitada, annaksid sellest politseile teada,” märgib Kilp.

Selleks palub Kilp info edastada e-kirjaga aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Enne artikli ilmumist proovis toimetus selgituste saamiseks ühendust võtta ka tantsuõpetaja endaga, kuid paraku ei vastanud mees toimetuse kõnedele.

Võru Kreutzwaldi kool on tantsuõpetaja leidmiseks välja kuulutanud uue konkursi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD