Kas tantsutreenerile tuleks anda uus võimalus? Artikkel täiendatud Andre Laine selgitustega

Andre Laine

Võru Kreutzwaldi kooli tabas möödunud nädalal halb uudis, kui koolijuht oli sunnitud vallandama senise tantsuõpetaja, kes oli sama kooli õpilasele saatnud endast poolalasti fotod.

Lugupeetud tantsujuht ja koreograaf Andre Laine töötas kuni eelmise nädalani Võru linna suurimas põhikoolis tantsuõpetajana ja alustas käesoleval õppeaastal tööd ka 5. klassi klassijuhatajana.

Koolijuht šokeeritud

Võru Kreutzwaldi kooli juht Taavi Karu on juhtunust endiselt šokeeritud. „Jah, ma olen pettunud,” vastab koolijuht toimetuse küsimusele.

„Ma olen rääkinud Andre Lainega ja politseiga ning mul on olemas enda jaoks piisav materjal, mille alusel otsustasin, et õpetajana ta edasi enam töötada ei saa.

Kas see oli tema poolt rumal nali või midagi muud, seda pädevust mul otsustada ei ole. Seda, et ta on selliseid postitusi teinud, seda Laine ei eita, aga minu jaoks on see piisav, et ta õpetajaametis olla ei saa,” võtab Karu juhtunu kokku.

Töösuhte lõpetamine tulenes otseselt Andre Laine sotsiaalmeediapostitustest.

Süütegu ei kinnitatud

Lõuna prefektuuri lastekaitsegrupi politseikapten Liia Kilp kinnitas toimetusele teisipäeval (täna), et nädal tagasi laekus politseile info Võrumaa tantsuõpetaja kohta, kes on noorukitega sobimatult suhelnud. Politsei alustas kohe asjaolude selgitamist, et teha kindlaks, kas mehe käitumises võib esineda kuriteo tunnuseid. „Hetkel süüteomenetlust alustatud ei ole. Lõpliku selguse saamiseks on oluline, et inimesed, kel on mehe suhtes pretensioone või infot, mis aitaks asjaolusid selgitada, annaksid sellest politseile teada,” märgib Kilp.

Selleks palub Kilp info edastada e-kirjaga aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Võru Kreutzwaldi kool on tantsuõpetaja leidmiseks välja kuulutanud uue konkursi.

22.09.2020 23:37:50 Artikkel täiendatud Andre Laine selgitustega

Artikli koostamise hetkel ei õnnestunud Võrumaa Teataja toimetusel Andre Lainega ühendust saada ega temapoolset selgitust artiklile lisada. Käesolevaks hetkeks on Andre Laine toimetuse päringule juhtunu osas omapoolse selgituse andnud. Selgitus on lisatud muutmata kujul.

22. septembril avaldati Võrumaa Teataja veebikeskkonnas artikkel minu töölepingu lõpetamise põhjuste kohta Võru Kreutzwaldi kooliga ning sellega seoses soovin anda omapoolse selgituse. Minuni jõudis info 13. septembri õhtul, et minu sotsiaalmeediakontolt Snapchatist on tehtud screenshot minu poolt postitatud fotodest. Nimetatud fotod koos kommentaaridega olin edastanud mõnele sõbrale omavahelise naljana. Seda, kes nimetatud screenshotid tegi või kuidas need laste või lastevanemateni jõudsid, ma kommenteerida ei oska. Tegemist oli sõpradevahelise naljaga, mis on tänaseks kontekstist välja rebitud. On äärmiselt kahetsusväärne, et rumal, tagamõtteta nali, mis ei ei pidanud kitsast sõprusringkonnast välja minema, on tekitanud praeguse olukorra. Mõistan, et õpetajana pean olema eeskujuks oma õpilastele ja ei ole eetiline endast selliseid pilte postitada. Palju on räägitud, et tuleb mõelda ja jälgida, mida, kuhu ja kellele postitad, kuid alati siiski ei mõtle korralikult läbi oma tegevusi sotsiaalmeedias. Tekkinud olukord on andnud mulle valusa õppetunni sotsiaalmeedia kasutamise kohta ning loodan, et minu veast õpitakse. Iial ei või teada, kuidas nali võib internetis oma elu elama hakata. Tunnen end väga halvasti oma õpilaste ja nende vanemate ees ning vabandan südamest, et selline olukord tekkis ja neile ebameeldivusi põhjustas.

Comments  
  -9
Ilmselt on tegu hälbelise käitumisega, mina sellise juurde oma last ei usaldaks. Mis teisi võimalusi? Et nagu saaks jätkata väikeste poistega sõbrustamist kuni nad saavad 18, et siis nendega legaalselt pederastiat praktiseerida?
  -3
Kui te veel Andre Lainet alusetute väidetega siin solvate siis hakkate kõik oma kommentaaride eest 3tonni nägu maksma nii nagu Maarika Korolevale maksti. Mis te arvate, et teie IP aadresse ma siin ei näe? Ainult andetute laste vanemad virisevad. Kui ikka tiibu pole antud siis ei saa ka lennata!
  -9
Anname ikka uusi võimalusi. Ta ei ole ju oma genitaale veel laste vastu nühkinud. Täiskasvanul mehel ikka juhtub, et silm jääb alaealise tüdruku teatud piirkonda vahtima. Mis nad siis kannavad neid retuuse. Aga küsimus tekib kui mees ütleb, et oli sõpradevaheline nali siis kas on ikka normaalne kui selleks salajaseks sõbraks on näiteks 12 aastane poiss keda nalja pärast endaga magama kutsuda?
  +6
Andre Laine on vastavad fotod ise endast teinud ja neid jaganud. ITa jagas endast poolalasti pilte oma sõprusringkonnaga. Miks abielumees, isa ja õpetaja üldse jagab endast poolpaljaid, väljakutsuvaid fotosid ning kirjutab ise pildi alla bravuurseid ettepanekuid kellelegi kolmandale? Kui üldse endast niivõrd siivutu alatooniga pilte teha ja on kange kihk neid kellegagi jagada, siis - ainult oma abikaasale. Kellele rohkem antud, sellelt rohkem nõutud. Õpetaja ja väikelinna kuulsusena on vaja veel eriti tähelepanelikult iseennast kõrvalt jälgida, kas ja kuidas oma eeskujuga, tegevusega jms kedagi mõjutatakse.
  +10
Ei oska seisukohta võtta, kuid tänapäeval tuleb oma käiumises olla väga tähelepanelik, eks muidugi kunstirahvas ole teistmoodi kuid laste juures tuleb olla tolerantne ja vaoshoitud..
  +8
Tegemist on ikkagi tantsupedagoogiga kelle keha ongi tema töö alus.Ta peab vormis olema et oma tantsukunsti edasi anda ja ei pea oma keha häbenema. Kas me lavalaudadel vähe oleme näinud napis riietuses esinejaid. Jah , olukord teine, postitamine oli viga, aga mingit varjatut perverssust siit ka välja ei paista. Kui tänapäeval peetakse ka purki sittumist kunstiks pole sel noormehel midagi häbeneda.
  +1
Paanikat pole tarvis. Või ei leia Rõugest mõnd kergejalgset, kelkepatud veel pimedas? :)
  +2
Mõistan, et Kõrvaltvaataja kommentaar soovitab lastevanematel töölt ära tulla ja osaleda trennides (kes siis maksab?). Ja Lapsed olla süüdi, et nende telefonidesse postitatakse lp. pedagoogi magatamiskutsega poolalasti pilte. Et siis nüüd hoopis lapsed määravad pedagoogi eetikanormid ning vastutavad õpetaja käitumise ees. Püha taevas ja lihtsameelsus! Milleks siis üldse õpetaja eeskuju ja amet eksisteerib? Kas mitte selleks, et anda head eeskuju, mitte võtta halba eeskuju! Õnneks on palju märke antud juhtumi õigesse perspektiivi suunamisel ja seda mitte siinsetest arvamustest lähtudes.
  +33
Lapsevanemad osalege siis trennides. Sildistada on lihtne, kuid kui õpetaja ütleb, kuidas tema laps käitub ja mis sealt suust tuleb, siis kaitseb lapsevanem küll oma last, et minu laps küll nii ei tee jne. Ennem kui midagi oletada ja avaldada - palun koguge ja esitage otseseid tõendeid. Kui tundub, et asi kahtlane, siis võtke laps trennist ära ja leidke talle teine väljund. Selgitage välja kõigepealt, kuidas lapse telefoni üldse jõudis "pilt" ja kas oli ikka lapse telefon või keegi paneb omapoolse versiooni juurde.
  +36
Tantsutundides rühmavanemad ju saavad kohal olla? Kui seal midagi häirivat oleks , siis nemad ju ometi paneksid seda tähele. Ise olen Andre Laine tegemisi nii lähedalt kui kaugemalt näinud 10 aastat ja selle aja jooksul ei ole kordagi midagi negatiivset ette heita.
  +35
tähendab, kui inimene on liiga andekas. Ikka leitakse mõni knihv,
millest kinni hakata. Väga rumal temp muidugi - õpetaja ei tohiks sellist nalja endale lubada ka sotsiaalmeedias. Aga hakata kohe ahistamist taga otsima. Tänapäeval on selle ahistamise mõiste kasutamisega üldse liiale mindud
  +26
Pange siis lapsed rahvatantsu, mida te inisete siin!
  -6
Ühe lapsevanema komentaar Fb Lõpuks ometi, eelmisel aastal tõstatasin teema kui tahtis, et 4 nda klassi tüdrukud koolipeol esineksid twerkiva tantsuga, leidsin, et see ei ole sobilik nii noortele tüdrukutele lisaks veel kooliüritusel siis härra lausa solvus, algselt lubas tantsust twerkiva osa välja jätta kuid hiljem ei laskund üldse tüdrukutel esineda.Siis juba leidsin, et sellise inimese koht pole kooliasutuses.
  -12
Kuidas saab sellisele perverdile võimalust anda ?! Juba eelmisel aastal lapsevanemad on rääkinud et Andre Laine väga imelikult käitub , väikestele tüdrukutele paneb sellist tantsu lavastust kus nad peaksid oma pepusi näitama ! Väga paljud lapsevanemad rääkinud kui lapsele jargi on tuldud siis õpetaja alati imelikult vaatas ja vastu mõnele Tere ei ütle ! On veel igasuguseid asju rääkinud lapsed väga paljud vaikivad ei taha kõigest rääkida ! Lastekaitse peaks lastega suhtlema Vb lastekaitsele lapsed julgevad rääkida ! Sellist inimest peaks lastest isoleerima !
  +11
Taavi Karu alles sai dire koha ja juba saadab õpetaja minema. Pigem on siin Taavil endal mingi kala ja uurige see välja.
  +43
Ikka uus võimalus tuleb anda. :-)

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD