Menu

.      

Kas tantsutreenerile tuleks anda uus võimalus? Artikkel täiendatud Andre Laine selgitustega

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Andre Laine

Võru Kreutzwaldi kooli tabas möödunud nädalal halb uudis, kui koolijuht oli sunnitud vallandama senise tantsuõpetaja, kes oli sama kooli õpilasele saatnud endast poolalasti fotod.

Lugupeetud tantsujuht ja koreograaf Andre Laine töötas kuni eelmise nädalani Võru linna suurimas põhikoolis tantsuõpetajana ja alustas käesoleval õppeaastal tööd ka 5. klassi klassijuhatajana.

Koolijuht šokeeritud

Võru Kreutzwaldi kooli juht Taavi Karu on juhtunust endiselt šokeeritud. „Jah, ma olen pettunud,” vastab koolijuht toimetuse küsimusele.

„Ma olen rääkinud Andre Lainega ja politseiga ning mul on olemas enda jaoks piisav materjal, mille alusel otsustasin, et õpetajana ta edasi enam töötada ei saa.

Kas see oli tema poolt rumal nali või midagi muud, seda pädevust mul otsustada ei ole. Seda, et ta on selliseid postitusi teinud, seda Laine ei eita, aga minu jaoks on see piisav, et ta õpetajaametis olla ei saa,” võtab Karu juhtunu kokku.

Töösuhte lõpetamine tulenes otseselt Andre Laine sotsiaalmeediapostitustest.

Süütegu ei kinnitatud

Lõuna prefektuuri lastekaitsegrupi politseikapten Liia Kilp kinnitas toimetusele teisipäeval (täna), et nädal tagasi laekus politseile info Võrumaa tantsuõpetaja kohta, kes on noorukitega sobimatult suhelnud. Politsei alustas kohe asjaolude selgitamist, et teha kindlaks, kas mehe käitumises võib esineda kuriteo tunnuseid. „Hetkel süüteomenetlust alustatud ei ole. Lõpliku selguse saamiseks on oluline, et inimesed, kel on mehe suhtes pretensioone või infot, mis aitaks asjaolusid selgitada, annaksid sellest politseile teada,” märgib Kilp.

Selleks palub Kilp info edastada e-kirjaga aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Võru Kreutzwaldi kool on tantsuõpetaja leidmiseks välja kuulutanud uue konkursi.

22.09.2020 23:37:50 Artikkel täiendatud Andre Laine selgitustega

Artikli koostamise hetkel ei õnnestunud Võrumaa Teataja toimetusel Andre Lainega ühendust saada ega temapoolset selgitust artiklile lisada. Käesolevaks hetkeks on Andre Laine toimetuse päringule juhtunu osas omapoolse selgituse andnud. Selgitus on lisatud muutmata kujul.

22. septembril avaldati Võrumaa Teataja veebikeskkonnas artikkel minu töölepingu lõpetamise põhjuste kohta Võru Kreutzwaldi kooliga ning sellega seoses soovin anda omapoolse selgituse. Minuni jõudis info 13. septembri õhtul, et minu sotsiaalmeediakontolt Snapchatist on tehtud screenshot minu poolt postitatud fotodest. Nimetatud fotod koos kommentaaridega olin edastanud mõnele sõbrale omavahelise naljana. Seda, kes nimetatud screenshotid tegi või kuidas need laste või lastevanemateni jõudsid, ma kommenteerida ei oska. Tegemist oli sõpradevahelise naljaga, mis on tänaseks kontekstist välja rebitud. On äärmiselt kahetsusväärne, et rumal, tagamõtteta nali, mis ei ei pidanud kitsast sõprusringkonnast välja minema, on tekitanud praeguse olukorra. Mõistan, et õpetajana pean olema eeskujuks oma õpilastele ja ei ole eetiline endast selliseid pilte postitada. Palju on räägitud, et tuleb mõelda ja jälgida, mida, kuhu ja kellele postitad, kuid alati siiski ei mõtle korralikult läbi oma tegevusi sotsiaalmeedias. Tekkinud olukord on andnud mulle valusa õppetunni sotsiaalmeedia kasutamise kohta ning loodan, et minu veast õpitakse. Iial ei või teada, kuidas nali võib internetis oma elu elama hakata. Tunnen end väga halvasti oma õpilaste ja nende vanemate ees ning vabandan südamest, et selline olukord tekkis ja neile ebameeldivusi põhjustas.

20 PÄEVA ENIMLOETUD