Menu

.      

FOTOD Võrumaa Teataja toimetus astus üheks hommikuks Ring FMi kaassaatejuhi kingadesse

  • Kirjutas Kadi Annom

Seekordne, järjekorras juba 29. challenge filmiti teisipäeval Eesti lennuakadeemias, kus Toomas Lunge pidi maandama lennuki. Eile analüüsisid Ring FMi saatejuht Kristjan Veedler (vasakult), Toomas Lunget hommikuprogrammis asendanud Võrumaa  Teataja peatoimetaja Kadi Annom ja lennuakadeemias piloodi eriala lõpetanud Anne Matsuk väljakutse sooritaja saavutusi. Foto: AIGAR NAGEL

Kui tavapäraselt ollakse harjutud Võrumaa Teataja uudiseid tutvustavat rubriiki kuulama raadiost Ring FM telefoni vahendusel iga teisipäeva ja neljapäeva hommikul veidi pärast kella kümmet, siis reede hommikul sai Võrumaa Teataja toimetus olla hommikuprogrammi kaassaatejuhiks kella 7–11.

Tõnis Kattai FOTO: Aigar Nagel

Võõrustajaks oli saatejuht Kristjan Veedler, kel hommikuprogrammi juhtimise ajast meenub umbes 20 kaassaatejuhti. „Olen sellisel kujul teinud seda hommikuprogrammi kolm-neli aastat. Eks ikka alati ja aina rohkem peab vaatama, mida räägid. Inimesed on muutunud kuidagi hellemaks ja ehk ka tähelepanelikumaks. Iga sõna sabast võib ju kinni hakata, kuid kokkuvõttes ei ole kindlasti meie eesmärk kellegi kallal iriseda,” tunnistab Veedler.

Anne Matsuk FOTO: Aigar Nagel

Reedeses saates käisid külas sõiduõpetaja Tõnis Kattai, piloodiks õppinud Anne Matsuk ning Speedesti korraldaja Aivo Halanurm. Hommikuprogrammi lõpus tehti telefoniintervjuu ka Türi perefestivali korraldaja Sulo Särkineniga.

Nagu ikka räägiti Tõnis Kattaiga liiklusjuttu ja reedel oli teemaks ühest küljest nii lihtne ja loogiline, kuid teisalt nii keeruline parema käe reegel. Väljaspool eetrit uuris Võrumaa Teataja toimetus ka salajasi fakte Võrumaal elava Kattai kohta. Selgus näiteks, et oma esimesed lugemisharjutused tegi praegune sõiduõpetaja just Võrumaa Teatajast vanaemale kaastundeavaldusi ette lugedes. Päevavalgele tuleb teinegi põnev fakt, mille kohaselt tekkis Kattail keskkooli ajal ka endal huvi lehest kaastundeavaldusi uurida. „Tunnistan, et siis alustasingi Võrumaa Teataja lugemist tagantpoolt ette, sealt, kus olid kaastundeavaldused. Mängisime neljakesi matustel tuubat ja teenisime õpilastena sellega raha. Kuulutuste hulga järgi sai kindlaks teha, et kui palju ja millistele matustele sel korral võiks minek olla,” meenutab Kattai aastaid tagasi toimunud ja nüüd isegi veidi humoorikana tunduvat seika.

Õnneks tõi sel suvel koos Veedleriga hommikuprogrammi juhtiv Toomas Lunge kastanid tulest välja ja Võrumaa Teataja toimetusel seetõttu ei olnud tarvis tavapärasel reedesel challenge’is osaleda. Väljakutse oli üles filmitud juba teisipäeval ja see viis Toomas Lunge lenduriametisse. Eesti lennuakadeemiaga koostöös ja Anne Matsuki juhendamisel sai Toomas Lunge maandada lennuki. Seda oli eile hommikul stuudios analüüsimas ka piloot Anne Matsuk, kes leidis oma tee lennuakadeemiasse üsna uskumatul moel. „Vaatasime perega filmi „Ekipaaž” ja seal ma sain aru, et ka naised saavad olla piloodid. Käisin 11. klassis ja nii see otsus tuli. Sissesaamiskatsed ei olnud üldse lihtsad. Sissesaamisele järgnes poolteist aastat baasaineid, seejärel lennunduse ained ja sealt juba edasi praktiline pool,” kirjeldab Matsuk.

Hommikuprogrammi saatejuhi Toomas Lunge kingades ühte hommikut veeta oli põnev ning vaheldusrikas!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD