Menu

.      

Lapsed vajavad eeskujusid

  • Kirjutas Kadri Nagel

Vasakult treener Eliise Abel koos oma õpilastega ja paremal mitmekordne Eesti meister iluvõimlemises – Olga Bogdanova- Kööp. Foto: AIGAR NAGEL

Trennis käia on lahe, eriti kui oled leidnud oma lemmikeriala, millega tegeleda. Vahel aga juhtub kõigil, et kuidagi ei viitsi mõnel päeval trenni minna, ja mitmelgi on mõttes mõlkunud pooleli jätmise mõtted. Treener Eliise Abel kutsus oma õpilastele hooaja alguse puhul külla üllatustreeneri. „Kaua sa ikka jaksad, kui pead mingit harjutust või sammu 100 korda tegema, et see ideaalseks lihvida? Kui on eeskuju ees olemas, siis läheb ka treenimine palju libedamalt. Nii on väga hea näidata, kuhu sa välja võid jõuda,ˮ selgitab treener ideed kutsuda kuulsus lastele trenni andma.

Tallinnast lastele üllatust tegema

Iluvõimlemises on paljude laste ja ka suuremate iidoliks Olga Bogdanova-Kööp, kes on mitmekordne Eesti meister iluvõimlemises ning nimetatud aastal 2020 aasta parimaks võimlejaks. Naine sõitis lastele trenni andma otse Tallinnast ja räägib, et võtab alati sellised pakkumised lahkesti vastu. Olga praeguseks ise enam aktiivselt iluvõimlemisega ei tegele, vaid on rohkem pühendunud treeneriametile. Ta on tegev Tondiraba huvikoolis ja avas mõned aastad tagasi ka omanimelise kooli, kus treenib ligikaudu 100 last. Hetkel on kõigil võimlejatel kiired ajad, sest kogu hooaja võistlused tuleb tagantjärele ära teha ja seega ongi igal nädalavahetusel võistlused.

Olga alustas võimlemisega viieaastaselt, kui ema ta trenni viis. Sel ajal ei osanud ta arvatagi, kuhu lõpuks välja jõuab, sest käis trennis seepärast, et lihtsalt meeldis. Umbes 13aastaselt mõistis ta, et võimlemine on see, mis on talle kõige südamelähedasem, ja hakkas siis ala rohkem tõsiselt võtma.
Noored iluvõimlejad olid sellisest üllatusest igatahes väga liigutatud – trenn möödus lennates ja hooajale sai antud ilus avapauk.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD