Menu

.      

Võru Koreli parki istutati elukestva õppe puud

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru linna, Võrumaa arenduskeskuse, Võrumaa kutsehariduskeskuse ja Andrase esindajad reede pärastlõunal Koreli pargis elukestva õppe puu juures. Kokku sai Võru Koreli park kolm elukestva õppe auks istutatud kaske. Foto: AIGAR NAGEL

Eile, 3. septembril istutati Koreli parki Võru maakonna elukestva õppe kolm puud. Ühtlasi tähistati Eesti täiskasvanute koolitajate assotsatsiooni Andras 30. sünnipäeva. Aastate jooksul on Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon Andras ühendanud täiskasvanute koolitajaid ning tegelenud elukestva õppe väärtustamise ja edendamisega.

30. sünnipäeval istutavad Andrase liikmed, võrgustikud ja koostööpartnerid üle Eesti kõigis maakondades oma elukestva õppe puu, et tähistada õppimist kogu elukaare vältel kui meie kestvuse hoidjat. Võrumaa on eriline, sest ühe puu asemel istutati Koreli oja kaldale lausa kolm kaske. Võru linna haljastuse ja linnakujunduse spetsialisti Anne Vahtla sõnul on tegemist kümneaastaste puudega.

Pärastlõunase ürituse juhatas sisse Võru maakonna täiskasvanuhariduse koordinaator Kertu Pehlak. „Need kolm kaske on siia istutatud Andrase auks ja õppijate heaks!” kinnitas Pehlak. SA Võrumaa Arenduskeskus juhatuse liige Tiit Toots tõdes, et õppimine ja täiendamine on muutunud järjest olulisemaks, sest maailm on pidevas muutumises ning täiendav õppimine ja ümberõppimine aina vajalikumad ja igapäevasemad. Peale selle tõdes Toots, et enese täiendamine aitab end igapäevarutiinist välja tuua.

Kolm kaske on istutatud Koreli oja Kagukeskuse-poolsesse serva, mitte kaugele Koreli pargis asuvatest väliõppeklassidest. See tundub elukestva õppe sümbolite tarvis ideaalse paigana.

Puude istutamisest võtsid osa Võru linna, Võrumaa arenduskeskuse, Võrumaa kutsehariduskeskuse ja Andrase esindajad.

Pärast puude istutamist ja kastmist suundusid huvilised Katariina alleel asuvasse Võrumaa muuseumisse, et tähistada Võru õpetajate seminari sajandat aastapäeva.

20 PÄEVA ENIMLOETUD