Menu

.      

Põline ruusmäelanna Maie Kalnapenkis võitis tellimisraha tagasi

  • Kirjutas Kalev Annom

Maie Kalnapenkise sõnul on maainimesed kogu aeg olnud säästlikud, rahulikud ning ettenägelikud. Aeg on praegu aga väga keeruline. Töölaual on näha koolitusprogrammi „Imelised aastad” reklaam, mis kutsub lastevanemaid 15. veebruaril kell 17.30 Rõuge lasteaeda, kuhu on eriti oodatud kahe kuni kaheksa-aastaste laste vanemad, kuid ka kõik teised lastevanemad. Teemad on väga päevakajalised. Foto: KALEV ANNOM

Ruusmäe külje all isatalus sündinud Maie Kalnapenkis (58) õppis Tallinnas ja Lääne-Virumaal, pöördus kodukohta tagasi ning on praegu Rõuge valla sotsiaalspetsialist ning valmistus kohe-kohe välja sõitma, mantelgi seljas, kuid soostus siiski juttu ajama.

Võrumaa Teataja on sisukas ajaleht

„Meeldib lugeda just paberlehte. Abikaasa eelistab aga uudiseid lugeda arvutist. Tunnen, et kui olen töö juures päev otsa arvutis olnud, siis tahan paberajalehte lugeda. Võrumaa Teatajas on kogu aeg palju lugusid, mida loen väga hea meelega,” rääkis Maie Kalnapenkis oma töökohas Ruusmäel Mäe teel. Võrumaa Teatajat on ta lugenud lapsest saati, sest siis tellisid lehe koju ema ja isa.

Inimesed on tuttavad, kuid …

Maie Kalnapenkis meenutab, et alustas 1991. aasta aprillis tööd Haanja vallas sekretärina ja hiljem sotsiaaltöötajana. Siis oli vallavanemaks Arno Vene. 2014. aastal lõpetas Maie Kalnapenkis Lääne-Virumaal Mõdrikul sotsiaaltöökoolituse ja töökohaks on nüüd Ruusmäe Rõuge vallas.

„Maainimesed on targad, rahulikud ja säästlikud olnud kogu aeg, seda ka praegusel raskel ja keerulisel ajal. Siinmail on valdavalt ahiküttega majapidamised, mis toetuse alla ei käi. Siia kanti on tulnud ka uusi inimesi, kes registreerivad sisse arvuti vahendusel ja peale koroona on üksjagu neid, keda silmast silma näinud ei olegi,” seletab Maie Kalnapenkis praegust aega.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD