Menu

.      

Tellimisraha võitsid tagasi Leo ja Marju Voolaid Roosi külast Põlvamaalt

  • Kirjutas Kalev Annom

Leo (73) ja Marju (69) Voolaid oma  kaunis kodus lesol lehte lugemas.  Foto: KALEV ANNOM

Üle 60 aasta Võrumaa Teatajat lugenud Põlvamaal kauni nimega Roosi külas elavad Leo ja Marju Voolaid võitsid kuue kuu tellimisraha tagasi.

„No see on enneolematu üllatus, et lehetellimise raha tuuakse otse koju tagasi,” on märtsis 42. pulmapäeva tähistavad Marju ja Leo Voolaid oma Teeharu talus rõõmsad.

Marju tellis lehe Leo nimele

Kuigi toimetuse klienditeeninduse arvutist tuli tellijana välja Leo Voolaid, siis kohapeal selgus, et lehe oli Võrus toimetusest tellinud hoopis Marju Voolaid. See loomulikult ei rikkunud väga pikalt abielus olnud Leo ja Marju tuju.

„Võrumaa Teataja toimetuses on väga mugav lehte tellida ja samal ajal ka kuulutus lehte panna,” kiidab Marju Voolaid, kelle sõnul on sealkandi rahval rohkem asja Võrru kui Põlvasse.

Võrumaa juurtega

Leo Voolaid seletab, et on Võrumaa juurtega, pärit Haanjamaalt Lutika külast.

„Ma pole kindel, kas sellenimelist küla enam ongi!? Pärast kutsekooli sattusin tööle Põlvamaale autojuhiks. Autorooli keerasin 32 aastat ja traktori peal olin 18 aastat,” meenutab Leo Voolaid. Marjugi on kogu aeg maatöid teinud ja Teeharu talus on elatud 55 aastat.

Kohalikud uudised on tähtsad

Rõõmsameelsed neljakordsed vanaema ja vanaisa kinnitavad, et kohalikud uudised on olulised ja seda näevad nad ka selle järgi, et kui Soomes töötav poeg koju tuleb, siis esimese asjana soovib ta lehte lugeda.

20 PÄEVA ENIMLOETUD