Menu

.      

DROONIFOTOD Hoolimata koroona-aastatest ei ole täna alanud Maamessi vastu huvi raugenud

  • Kirjutas Kadi Annom

Maamess 2022 FOTOD: Aigar Nagel

Neljapäeval algas Tartu Näituste messikeskuses kauaoodatud Maamess, mis kehtinud piirangute tõttu oli sunnitud kahel aastal pausil olema. Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul ei osanud keegi 2019. aastal toimunud Maamessi lõppedes ennustada, et järgmist messi tuleb mitu aastat oodata.

Tänavune Maamess oleks olnud ajalooline juubelimess tähistamaks sündmuse 30. aastat. OIude sunnil peab nüüd aga seda tähtsat verstaposti veel veidi ootama. Juubeliaastat plaanitakse tähistada 2024. aastal.

Maamess 2022 FOTOD: Aigar Nagel

Alanud Maamess oli loomulikult populaarne ka võrumaalaste seas. Oma tooteid ja teenuseid olid pakkumas näiteks OÜ Forest Planter, OÜ Sentafarm, OÜ Nipi Seafarm, OÜ Veinimäe, OÜ Nopri Talumeierei, FIE Ain Marran ja Metsavenna meierei. Kokku ulatus eksponentide hulk umbes poole tuhandeni meilt ja mujalt ning Kikkuli sõnul ei ole koroona-aastad messi mahtu kuidagi kärpinud. Vastupidi, tänavune telklinnak on üks kõigi aegade suurimaid.

Maamess 2022 FOTOD: Aigar Nagel

Nipi Seafarmi müügijuht Meelike Sula kinnitas, et Maamessi oodati väga. „Vahepeal oleme ikka müünud näiteks Võru Maximas ja ka Tartu taluturul. Möödunud suvel oli ka pisemaid laatu, millest rahvas aktiivselt osa võttis, et saaks kuskilgi käia. Üldiselt ei kurda, kuid suuremad üritused on ikka teistmoodi. Nii praegune Maamess kui ka suvel ees ootavad laadad,” juurdleb Sula ning lisab, et praegu majanduses valitsev olukord on ka veidi Nipi seafarmi toodete hindu kergitanud, kuid pigem tagasihoidlikult. „Eks ikka pardil on tooraine kallinenud ja sealiha hinnale on veidi lisa andnud nii kütuse, puude kui ka elektrihinna tõus. Siiski anname parima, et lõpptoodanguni jõuaks minimaalne võimalik hinnatõus,” lubab Sula, kes hindab parimaks ja edukaimaks messipäevaks reedet, mil saab terve pika päeva oma toodetega klientide ees olla. „Ma ei ütleks, et rahvast oleks vähem, kui oli paar aastat tagasi, mil Maamess viimati toimus. Huvi on suur!” on Sula optimistlik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD