Menu

.      

Võru Tarbijate Ühistu juht jääb vara omastamise kahtluse osas napisõnaliseks

  • Kirjutas Kadi Annom

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab kuut inimest Võru Tarbijate Ühistu vara omastamises. Foto: AIGAR NAGEL

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo esitas eelmisel nädalal kuuele inimesele kahtlustuse Võru Tarbijate Ühistu vara omastamise eest viimastel aastatel.

Prokuratuuri avalike suhete nõuniku Kauri Sinkievicuse sõnul koguvad uurijad edasise menetluse käigus veel tõendeid, et esitatud kahtlust täiendavalt kontrollida. Seetõttu ei ole kahtlustuse täpsemaid detaile võimalik avaldada.

Võru Tarbijate Ühistu ainuke juhatuse liige, Isamaa erakonda kuuluv poliitik Andres Kõiv, kes on väidetavalt samuti üks kuuest kahtlustuse saajast, jäi eile pärastlõunal toimuva kohta kommentaare jagades napisõnaliseks. „Võttes arvesse käimasolevat menetlust, siis ma detailsemaid kommentaare jagada ei saa,” sõnas Kõiv. Küsimusele, kas ühistu nõukogu liikmed, sealhulgas nõukogu esimees Jako Laanemägi, on samuti kuue kahtlustatava hulgas, vastas Võru Tarbijate Ühistu juht, et temale teadaolevalt praegused nõukogu liikmed kahtlustust saanud ei ole.

Võru Tarbijate Ühistule kuulub äriregistri andmetel 20 kinnistut. Möödunud aasta sügisel täitus Võru Tarbijate Ühistul 110 aastat tegutsemise alustamisest. Võru Tarbijate Ühistu on Eesti Tarbijateühistute Keskliidu üks 28 liikmest. Võru Tarbijate Ühistu on üks maakonna suurimaid ettevõtteid ja tööandjaid. Suurimaks kohalikuks kaupluseks on Maksimarket, peale selle peab ühistu piirkonnapoode. Mõni aeg tagasi avati kaubanduspind ka Tallinna lähistel Peetris.

Võru Tarbijate Ühistu juhatuse liige Andres Kõiv on Isamaa erakonna liige alates 1998. aastast. Alates 1999. aastast on ta kuuel järjestikusel korral valitud Võru linnavolikogu liikmeks. Möödunud aastal toimunud kohalikel valimistel Kõiv enam ei kandideerinud. Alates 2010. aastast kuni haldusreformini pidas Andres Kõiv Võru maavanema ametit.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD