2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Mati Tikerpuu (paremalt) ja kolonelleitnant Dmitri Kondratenko. Foto: Hannes Parmo

2. Kuperjanovi jalaväepataljon sai uue ülema

2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Mati Tikerpuu (paremalt) ja kolonelleitnant Dmitri Kondratenko. Foto: Hannes Parmo


Neljapäeval võttis 2. jalaväebrigaadi 2. Kuperjanovi jalaväepataljoni juhtimise üle kolonellleitnant Dmitri Kondratenko, kes sõnas, et ülemana on tema üheks olulisemaks väljakutseks pataljoni lahinguvõime senisel kõrgel tasemel hoidmine. Sealjuures toonitas ta, et lahinguvõime ei koosne ainult varustamise tasemest ja oskustest püstitatud ülesandeid täita, vaid ka isikkoosseisu moraalsest komponendist, omavahelisest sidususest, koostöövalmidusest naabritega, usust oma üksusesse ja tahtest muutuda veelgi paremaks. „Ma tänan oma eelkäijat kolonelleitnant Indrek Sarapit ning tema kolleege andmast üle 2. Kuperjanovi jalaväepataljoni tugevas lahinguvõimelises korras,” lisas Kondratenko.

2. Kuperjanovi jalaväepataljon on peamiselt reservväelastest koosnev üksus, mis kuulub 2. jalaväebrigaadi sõjaaja koosseisu. See on üks kolmest brigaadi manööverpataljonist, mis formeeritakse vajaduse korral riigikaitseliste ülesannete täitmiseks. Pataljoni koosseis õpetatakse välja Võrus Kuperjanovi jalaväepataljonis ajateenistust läbivate sõdurite põhjal.

Comments  
  +1
Äkki uus ülem võtab südameasjaks uue parkla rajamise isikkoosseisu tarbeks.Siis kaob kalmistu külastajate ahistamine ära.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD