Menu

.      

Kõik puhusid Võru linnas Jüri, Kreutzwaldi ja Jaama tänaval

Kell on veidi 7 läbi hommikul ja politseinikud on asunud korraldama rivis puhumist Jüri tänaval.   Fotod: Võrumaa TeatajaPOLITSEIREID • Eile varahommikul viis politsei Võru linnas läbi järjekordse puhumisaktsiooni, kus autojuhtide kainust kontrolliti pärast Kreutzwaldi tänava raudtee ülesõitu linna sisenemisel. Juhtidele see üllatusena ei tulnud, sest sama asja korraldati eile kõikjal üle Eesti ja raadios kuulutati seda terve hommik.

Politseinikud kogenesid eile Võru politseimaja juurde õige vara, juba enne kella 7 hommikul, et kohe kell 7 tänavatele minna. Kokku osales aktsioonis kümmekond autot ja paarkümmend politseinikku.
Väljas oli veel päris pime. Autojuhtide kainust asuti alkomeetritega mõõtma Jaama tänava otsas, siis Jüri ja Kreutzwaldi tänavatel. Kinni peatati kõik linna sisenevad sõidukid, kaasa arvatud bussid.

Võru politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Tarmo Tammesoo ütles enne aktsiooni, et kavas on teha mitmes erinevas kohas rivis puhumist, mis tähendab, et kõik autod peatatakse ja kõiki juhte kontrollitakse. Tammesoo lisas, et ei tea, mida teeb ilm, sest kui läheb väga külmaks, siis sellist puhumist kaua teha ei saa – alkomeetrid ei kannata väga kaua külma käes olemist. Pärast sellist puhumist liigutakse erinevate sõidukitega maakondadesse, kus teostatakse alkoholi kontrolle valikuliselt. Kokku kestab puhumise aktsioon viis tundi, kella 7–12.

20 PÄEVA ENIMLOETUD