Menu

.      

Politsei: pühad möödusid võrdlemisi rahulikult

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaa Teataja

Tänavused jaanipühad möödusid politsei hinnangul liikluses suuremate sekeldusteta, küll aga tuli lahendada konflikte, mis said alguse purjus inimestest.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Valdo Põdra sõnul olid pikad jaanipühad mõne mööndusega sarnased tavapärastele nädalavahetustele. "Suur osa väljakutsetest olid seotud eelkõige joobes inimestega, kes olid juba minetanud võime sõnade abil konflikte ära hoida ning paraku lasti käiku rusikad või esimesena kätte juhtuvad esemed."

"Saime ka rohkelt teateid purjus inimestest, kes rikkusid avalikku korda. Mitmel juhul aitasime koju või viisime kainestusmajja inimesi, kes lärmasid või laulsid ajal, kui paljud proovisid magada," rääkis operatiivjuht. "Enamik inimesi pidas pidu kõige paremal viisil ehk operatiivteenistusi kaasamata."

Põdra sõnul on pikad pühad igal aastal politseinike jaoks üsna töiseid. "Järjest rohkem inimesi saab aru, et nemad ise saavad muuta jaanipäeva turvaliseks. Paljud pidutsejad jälgisid, et sõbrad ja lähedased ei satuks õnnetusse ja jõuaksid turvaliselt ööbimiskohta. Tänu inimeste tähelepanelikkusele ja hoolivusele jäid kümned õnnetused ja konfliktid olemata," sõnas Põder.

Roolist kõrvaldas politsei rohkem kui 100 joobes juhti, rääkis Põder. "Mind teeb nukraks, et jätkuvalt leidub kümneid ja kümneid inimesi, kes oma teadmatuse või ükskõiksusega meid kõiki ohutu seavad. Ükski sõit ei ole nii tähtis, et joobes juht peaks roolis istuma."

"Ma ei ole oma teenistusaja jooksul kohanud inimest, kes oleks öelnud pärast kellegi vigaseks või surnuks sõitmist, et see pidu oli seda väärt," ütles Põder. Operatiivjuht lisas, et kui on vaja kuhugi kiiresti edasi liikuda, siis selleks saab alati kasutada taksot, ühistransporti või kainet sõpra. Joobes juhid põhjustasid politsei andmetel kaks inimkannatanuga õnnetust.

Pühade kõige raskem kuritegu pandi toime 24. juunil Narvas, kus tapeti 40-aastane mees. Korrakaitsjad pidasid kahtlustatava kinni. Kolme päeval alustati kehalise väärkohtlemise tõttu 23 kriminaalmenetlust.

Jaanipühade ajal löödi ka politseinikku. See juhtus, kui 23. juuni õhtul Harjumaal Keila-Ääsmäe teel kraavi sõitnud auto arvatav juht muutus agressiivseks, osutas kinnipidamisel vastupanu ja lõi politseinikku. Sündmuskohalt lahkuda üritanud noormehel tuvastati joove.

Pikkade pühade ajal sai liiklusõnnetustes viga viis inimest ja õnnetuse tagajärjel kaotas elu 16-aastane noormees.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

  1. juunil teatati, et Pirital Rummu teel asuvas majas lõi 23-aastane mees 53-aastast meest ning tekitas talle vigastusi.
  2. juunil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvas korteris lõi 48-aastane mees 31-aastast naist ning põhjustas naisele vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
  3. juunil teatati, et Pirital Varsaallika tänava asuvas majas toimus konflikt, kus 42-aastane mees lõi 42-aastast meest ning tekitas sellega vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
  4. juunil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänava korteris lõi 40-aastane mees 48-aastast naist ning tekitas sellega elukaaslasele valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

  1. juunil teatati naabrite vahelisest tülist Mustamäel Sõpruse puiestee kortermajas. Tüli käigus sai kannatada 45-aastane mees.

Vargus

  1. juunil teatati vargusest Kesklinnas Pirita teel, kust varastati jalgratas väärtusega ligikaudu 6900 eurot.

Harjumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

  1. juunil teatati, et Saue vallas Keila-Ääsmäe maanteel lõi 19-aastane noormees patrullpolitseinikku ning tekitas sellega füüsilist valu ja kehavigastusi.

Kehalised väärkohtlemised

  1. juunil teatati, et Viimsi vallas Metsakasti külas lõi 45-aastane mees 32-aastast naist ning tekitas talle valu.
  2. juunil toimus Kuusalu vallas Kiiu-Aabla külas konflikt erinevate osapoolte vahel, kus sai vigastada 66-aastane mees. Kahtlustavatena peeti kinni 43-aastane ja 35-aastane mees.
  3. juunil teatati, et Saku vallas Kiisa alevikus lõid kaks tundmatut isikut 15-aastast poissi ning põhjustasid vigastusi.
  4. juunil teatati, et Keila vallas Karjaküla alevikus lõi 29-aastane mees 28-aastast naist ning tekitas temale vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.
  5. juunil teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus lõi 51-aastane mees 41-aastast naist ning tekitas temale vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

  1. juunil teatati, et Nõo vallas Vissi külas varastati kaks jalgratast. Kahju on 900 eurot.
  2. juunil teatati, et Tartus Ropka tänaval on sisse murtud korterisse, kust varastati kuldehteid ning käekott isiklike asjadega. Kahju on selgitamisel.
  3. juuni pealelõunal varastati Tartus Turu tänava rattahoidlast punase-sinisekirju Merida jalgratas. Kahju on 200 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

  1. juuni õhtul lõi alkoholi tarvitanud 32-aastane mees Haaslava vallas Roiu alevikus tüli käigus 56-aastast meest. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.  
  2. juuni öösel läksid neli tuttavat Tartu vallas Erala külas omavahel kaklema. Tüli osapooltest keegi meedikute abi ei vajanud, kaks agressiivsemat meest toimetati arestimajja kainenema.
  3. juuni õhtul lõi alkoholi tarvitanud 68-aastane mees Tartus Jaama tänava korteris tüli käigus tuttavat naist. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud. Politsei viis lööja kainenema.

Avaliku korra raske rikkumine

  1. juuni öösel teatati politseile, et Tartus Kalevi tänaval tungis neli meest kallale ühele mehele. Politsei pidas neli meest kinni ning nad viidi kainenema. Avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatavad mehed on vanuses 25-27 eluaastat.

Valgamaa

Avaliku korra raske rikkumine

  1. juuni öösel teatati politseile, et Otepääl Pühajärve külas lõi alkoholijoobes 23-aastane mees 21-aastast sookaaslast. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta esmalt arestimajja välja magama. Kannatanule osutati esmaabi kohapeal.

Kehalised väärkohtlemised

  1. juunil teatati politseile, et Valgas Vee tänaval läksid omavahel tülli elukaaslased. Rüseluses said kergemaid marrastusi nii 30-aastane mees kui ka 27-aastane naine. Politsei viis tüli osapooled asjaolude selgitamiseks jaoskonda.
  2. juuni öösel teatati politseile, et Otepääl Vahtra tänava maja õuel puhkes inimeste vahel tüli. Rüseluses said kergemaid vigastusi 20- ja 21-aastane mees. Lööjad lahkusid enne korrakaitsjate saabumist ning ümbrusest neid ei leitud. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.
  3. juuni õhtul lõi 48-aastane mees Valgas Köie tänava maja juures 34-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks Valga haiglasse. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

  1. juuni öösel varastati Otepääl Pühajärve külast autosse laadima jäetud IPhone mobiiltelefon. Kahju on 500 eurot.
  2. juuni ennelõunal varastati Otepääl Õuna tänava majast kaks Samsungi mobiiltelefoni. Kahju on 900 eurot.

Juhtumid piiril

  1. juuni pealelõunal tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus Vene numbrimärgiga Daf veokil, mille esimene rehv oli tugevalt kahjustunud ning seetõttu edasi sõitmiseks liialt ohtlik. Kuna veokil tagavararehvi ühes ei olnud, paigutati sõiduvahend sissesõidu juurde ootele kuniks Pihkvast uus rehv tuuakse.
  2. juuni õhtupoolikul saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli Vene numbrimärgiga sõiduauto Mitsubishi, millest avastati armatuurlauale kinnitatud antiradar. Täiendava kontrolli käigus ühes tolliametnikega avastati masinast veel teisigi tsiviilkäibes keelatud esemeid, mistõttu tõkestati 38-aastase Venemaa Föderatsiooni kodaniku piiriületus, talle väljastati sisenemisekeeld ning ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.
  3. juuni pealelõunal kella 14 paiku helistas Peipsil paadiga hätta sattunud 39-aastane mees piirivalvuritele ning palus abi. Nimelt oli mehe paadimootor lakanud töötamast ning abipalujal puudus võimekus omal jõul kaldale jõudmiseks. Kalurile suundusid appi kaks Mustvee vabatahtlikku merepäästjat, kes mootorpaadi ühes alusel olnud kahe kaluriga Mustvee sadamasse pukseerisid. Meditsiinilist abi kumbki meestest ei vajanud.
  4. juuni keskpäeval saabus Luhamaa piirpunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli Eesti numbrimärgiga Škoda Fabia, mille kontrollimisel avastati, et masina roolis olnud mehe juhiluba on kehtetu. Autojuhile koostati väärteoprotokoll ning juhtimise võttis üle kehtiva juhiloaga kaasreisija.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

  1. juunil teatati, et Sõmeru vallas Rägavere külas varastati kümme lammast. Kahju on 2000 eurot.

Ida-Virumaa

Tapmine

  1. juunil leiti Narvas Pähklimäe tänaval asuvast korterist vägivalla tundemärkidega 41-aastase mehe surnukeha. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 43-aastase mehe.

Avaliku korra rasked rikkumised

  1. juunil teatati, et Narva-Jõesuus L. Koidula tänaval asuvas puhkemajas tekkinud konflikti käigus tungiti kallale 19-aastasele ja 18-aastasele noormehele. Üks kannatanu toimetati esmaabi osutamiseks haiglasse. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 18-aastase noormehe.
  2. juunil teatati, et Sillamäel Viru puiesteel asuvas meelelahutusasutuses tungiti kallale 30-aastasele mehele. Mees toimetati haiglasse.

Kehalised väärkohtlemised

  1. juunil teatati, et Jõhvis Kaare tänaval asuvas korteris lõi 61-aastast naist tema endine abikaasa, 60-aastane mees.
  2. juunil teatati, et Narvas Rakvere tänaval asuvas ühiselamus tekkinud konflikti käigus vigastati 28-aastast meest terariistaga. Isik toimetati esmaabi andmiseks haiglasse ning lubati hiljem kodusele ravile. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe.
  3. juunil teatati, et Narvas Vestervalli tänaval asuva korterelamu juures tungiti kallale 25-aastasele ja 23-aastasele noormehele. Kiirabi osutas meestele esmaabi ning lubas kodusele ravile.
  4. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris lõi 21-aastast naist tema isa.
  5. juunil teatati, et Narvas A. Daumani tänaval tungiti kallale 50-aastasele mehele.
  6. juunil teatati, et Narvas A. Daumani tänaval tungis 30-aastasele mehele kallale 30-aastane mees.
  7. juunil teatati, et Lüganuse vallas Voorepera külas Voorepera teel tungiti kallale 34-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavatena kinni kaks noormeest, 20-aastase ja 21-aastase.
  8. juunil teatati, et Kohtla vallas Järve külas asuvas korteris tungis 85-aastasele naisele kallale tema alkoholijoobes lapselaps, 41-aastane mees. Kiirabi toimetas naisterahva haiglasse.

Vargused

  1. juunil teatati, et Narvas tungiti sisse Vabaduse tänaval asuvasse garaažiboksi ning varastati trell Makita ja neli autorehvi. Kahju kokku on 600 eurot.
  2. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Torujõe tänaval asuvast korterist varastati sülearvuti Asus, tööriistad Ryobi ja kaks kohvrit. Kahju on selgitamisel.
  3. juunil teatati, et Narvas 6. Paemurru tänaval asuvast eramaja garaažist varastati keevitusaparaat, akulaadija, mutrivõtmete komplekt ja kiiver. Kahju on 335 eurot.
  4. juunil teatati, et Sillamäel Gagarini tänaval asuva korterelamu trepikojast varastati jalgratas Kross Level ja jalgrattalukk. Kahju on 505 eurot.
  5. juunil teatati, et Sillamäel aiandusühistus Sputnik asuvast suvilast varastati tööriistad ja DVD-mängija. Kahju kokku on 1360 eurot.
  6. juunil teatati, et Jõhvis Rakvere tänaval asuvast korterist varastati sularaha. Kahju on 300 eurot.
  7. juunil teatati, et Kohtla-Järvel L. Koidula tänaval asuvast korterelamu trepikojast varastati kaks jalgratast Leader ja Laguna. Kahju kokku on 450 eurot.
  8. juunil teatati, et Kohtla-Järvel L. Koidula tänaval asuva korterelamu keldriboksist varastati murutrimmer Matrix, oksalõikur, akutrell Makita ja laadija ning muid esemeid. Kahju kokku on 352 eurot.
  9. juunil teatati, et Kohtla-Järvel tungiti sisse Tarna tänaval asuvasse korterisse ning varastati kööginõude komplektid, kaks segistit ja köögimasinad. Kahju kokku on 660 eurot.
  10. juunil teatati, et Narvas Uusküla tänaval asuvast korterelamu keldriboksist varastati talverehvide komplekt. Kahju on 1500 eurot.
  11. juunil teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvast korterist varastati segutrell Metabo, akutrell Festtool, kauguse laserkaugusmõõtja Stabila ning väike ja suur frees. Kahju kokku on 2350 eurot.

Omastamine

  1. juunil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval omastati järelevalveta jäetud käekott Gucci, milles olid mobiiltelefon iPhone, dokumendid ja isiklikud esemed. Kahju kokku on 5150 eurot.

Juhtumid piiril

  1. juunil avastasid Vasknarva kordoni ametnikud Jaama jõest püügile asetatud nakkevõrgu, mis oli nõuetekohaselt tähistamata. Võrk eemaldati püügilt ning toimetati kordonisse hoiule.
  2. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1956. aastal sündinud Ukraina kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 242 päeva, neist kõik päevad Eestis. Piiril kohaldati sissesõidukeeld, määrati rahatrahv ning isik lahkus Vene Föderatsiooni.
  3. juunil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1980. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikul puudus kehtiv viisa või elamisluba riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.
  4. juunil saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1985. aastal, 1977. aastal, 1981. aastal ja 2002. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikud, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikutel puudusid kehtivad viisad riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ja isikud saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
23. juunil teatati politseile, et Türi vallas lõi 57-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus tuttavat 59-aastast meest noaga. Kannatanu toimetati haiglasse, politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Võltsitud maksevahendi või väärtpaberi käitlemine

23. juunil sai politsei teate, et Lihulas püüdis 28-aastane mees maksta kaupluses võltsimistunnusega 200-eurose rahatähega. Mehe sõnul väljastas rahatähe talle pangaautomaat Soomes. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Vargused

Politseile laekus teade, et ööl vastu 25. juunit varastati Vändra vallas Vändra alevis lukustatud kõrvalhoonest muruniiduk Makita, akutrimmer Worx ja kanister 10 liitri kütusega. Kahju on 525 eurot.

  1. juunil sai politsei teate, etPärnus Tallinna maantee kioskisse sisenesid kaks meest, kellest üks liikus kioski tagaruumi ning haaras avatud seifist kaasa koti 840 euroga. Politsei selgitab juhtunu asjaolusid.

Kehaline väärkohtlemine
23. juunil teatati politseile, te Saarde vallas lõi 21-aastane mees noaga oma elukaaslast põhjustades sellega füüsilist valu ja tervisekahjustuse. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raske tervisekahjustuse tekitamine
23. juunil sai politsei teate, et Pärnus Liiva tänaval kukkus 9-aastane poiss neljandalt korruselt korterelamu väljaehitusliu osa katusele. Poiss toimetati haiglasse. Kõik juhtunu asjaolud on selgitamisel. 

Raplamaa

Asja rikkumine ja hävitamine
23. juunil sai politsei teate, et Raplas Kooli tänaval põleb kaupluse välissein, mille tagajärjel hävines osaliselt hoone välisseina fassaad ja sai kahjustada kaupluse katus. Tekitatud kahju on täpsustamisel.

Vargus

23. juunil teatati politseile, et Kohila vallas Aespa alevikus tungiti suvilasse ja varastati ketaslõikur Metabo, akutrell Makita ja jalgratas Cube. Kahju on umbes 900 eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD