Menu

.      

VIDEO Võrus Kivi tänaval ähvardas klient relvataolise esemega taksojuhti

  • Kirjutas Kadi Annom

Täna öösel oli Võrus Kivi tänaval näha ning kuulda ärevat tegevust. Elanike sõnul olid kohal nii politsei patrullid, kiirreageerijad kui ka kiirabi. Kortermajast oli kuulda laske. 

Politsei esindaja kinnitab, et täna öösel pärast südaööd sai häirekeskus teate, et Võrus Kivi tänaval ähvardas klient relvataolise esemega taksojuhti ning põgenes seejärel autost ühte korrusmajja.

Enne, kui kohale saabunud patrull majja sisenes, kuulsid nad hoonest mitut lasku. Suurema ohu tõrjumiseks kaasas politsei sündmuskohale lisajõude, sealhulgas politsei kiirreageerijad.

Samal ajal tehti kindlaks, et tõenäoliselt on ähvardajaks samas majas elukohta omav 26aastane mees, keda on varemgi kriminaalkorras karistatud. Mees oli alkoholijoobes ning osutas politseile vastupanu.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk kirjeldas, et ajal, mil ähvardaja oli oma korterisse sisenenud, kindlustas politsei trepikojas kõikide teiste elanike ohutuse juhul, kui ettearvamatult käitunud mees peaks toast väljuma. „Ohu kiireks kõrvaldamiseks sisenes politsei peagi jõuga korterisse ning pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Ta osutas küll vastupanu, kuid keegi viga ei saanud,“ kinnitas operatiivjuht.

Politsei tuvastas, et mees oli alkoholijoobes, ühtlasi viiakse läbi ekspertiis tuvastamaks, kas ta võis olla ka narkootilisi aineid tarvitanud. Esialgsetel andmetel kasutati ähvardamisel stardipüstolit, kuid kõik täpsemad üksikasjad selgitatakse edasises kriminaalmenetluses.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi sõnul on mistahes relv ohtlik, kui see on inimese käes, kellel on probleeme enesekontrolliga ning kes kipub kalduma vägivaldsusele. „Kui sõbra või lähedasena märkate, et inimene, kes kaldub vägivaldsusele, liialdab alkoholiga või tarvitab narkootikume on endale soetanud relva, olgu selleks kasvõi stardipüstol, tuleks sellest informeerida oma piirkonnapolitseinikku, et eos välistada probleemid, kus kellegi elu või tervis ohtu satuvad,“ lisas Virk.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD