Liiva tänaval tulekahju ohvriks langenud hoone põles taas, päästjad kahtlustavad süütamist

Liiva tänaval tules hävinud hoone asemele planeeritakse korterelamut FOTO: Aigar Nagel

Ööl vastu esmaspäeva toimus Võrus Liiva tänav 12 tulekahju, mille käigus sai kannatada lagunenud hoone, mis kuulub muinsuskaitse tsooni. Leegid saadi võrdlemisi kiirelt kontrolli alla ning kannatanuid tuleõnnetuses ei olnud.

Teisipäeva hilisõhtul said päästjad väljakutse sama maja põlengu kustutamiseks. “23. juulil kell 23.25 sai päästeamet väljakutse, kus põles mahajäetud maja. Päästjad olid sama maja käinud kustutamas ka pühapäeval. Kella 23.41 oli tulekahju lokaliseeritud ja kella 1.05ks oli tulekahju likvideeritud. Päästjate hinnangul oli maja suure tõenäosusega põlema süüdatud,” edastas päästeameti kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

Kinnistu omanikuks on Antsla valda registreeritud ettevõte OÜ Bravoland, mille juhatuse liige Jaanis Kosman ütles esmaspäeval, et sai esmase teadmise põlengust samamoodi sotsiaalmeediasse postitatud info põhjal Ühtlasi rääkis ta, et antud hoonet sooviti lammutada juba neli aastat tagasi, et sellele uus elu anda. Juhatuse liikme sõnul on selle tarvis tehtud ka vajalikud sammud ning projekteerimine käib. Projekti kinnituse saamisel väljastatakse amortiseerunud hoonele ka lammutusluba. Kosman ütles, et asemele soovivad nad ehitada kortermaja, just nagu on see hoone ka algusaastatel olnud. Hoone fassaadi osas tuleb täita kõiki muinsuskaitse nõudeid ning see peab olema sama, mis oli vanasti. Hoovipoole jääva hooneosaga toimetamiseks on vabamad käed.

Veel hetkelgi on antud kinnistu kohta üleval kv.ee kinnisvaraportaalis aktiivne müügikuulutus, milles seisab, et müüa on väga hea asukohaga hoonestatud kinnistu, mille kahekorruselinehoone on amortiseerunud, kuid olemas on lammutusluba. Kinnistu hinnaks küsitakse 49 900 eurot. Kinnistu krundi pinnaks on märgitud 673 ruutmeetrit ja üldpinnaks 294 ruutmeetrit.

LOE VEEL

Klaastaara uputus

02-09-2024