Menu

.      

Võru loob uueks aastaks erivajadustega lastele mõeldud tasandusrühma

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: VT

Võru linn loob tulevaks aastaks erivajadustega lastele mõeldud tasandusrühma, kus on kohti 12 lapsele.

Euroopa Sotsiaalfond rahuldas Võru linnavalitsuse projektitaotluse linna tasandusrühma loomiseks rahastades projekti 109 796 euroga, teatas Võru linnavalitsus BNS-ile. Projekti raames luuakse Võru lasteaeda Sõleke eriilmeline rühm kõnepuudega ning spetsiifilise arenguhäirega laste arengu toetamiseks.

Loodavas rühmas saab olema 12 kohta eelkooliealistele lastele ja rühm on plaanis avada tuleva aasta jaanuaris.

Linnapea Anti Allase sõnul on Võrus rühma järele suur vajadus. Allas selgitas, et praegu on tasandusrühma suunamiseks soovituse saanud lapse vanemad sunnitud oma lapsega regulaarselt külastama erialaspetsialiste väljaspool lasteaeda, isegi väljaspool maakonda. „Oluline on, et lapsed saaksid igapäevaselt õiget eripedagoogilist abi, mis hõlbustab neil hiljem tavakoolis hakkama saamist ning kokkuvõttes võib muuta lapse käekäiku kogu eluks. Rühma avamine vähendab oluliselt ka lastevanemate hoolduskoormust ning nad saavad keskenduda tööturul tegutsemisele,“ lisas Allas.

Projekti kogumaksumus on 147 033 eurot, millest linna omafinantseering on 37 237 eurot. Projekti kaasrahastab Euroopa Sotsiaalfond meetmest „Lapsehoiukohtade loomine ja teenusepakkumise toetamine 0–7-aastastele lastele".

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD