Menu

.      

Piusa piirivalvekordon avatud

ASi Riigi Kinnisvara juht Urmas Somelar (vasakul) andis eile Piusa kordonile ja selle juhile Valnar Hinnole üle kordoni võtme. Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher (paremal) ja siseminister Hanno Pevkur selle puhul aplodeerimas.   Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

PILDIGALERII AVAMINE • Eile avati Võrumaal Võmmorski külas Piusa piirivalvekordon. Siseminister Hanno Pevkur ütles kordoni avamisel, et uus piirivalvekordon on heaks eeskujuks teistele Euroopa Liidu ja NATO välispiiri kordonitele. 2500 ruutmeetril asuv kordon läks maksma 4,6 miljonit eurot.

„Kui küsida, mis on vahet uuel ja vanal kordonil, siis vastus oleks, et uus kordon on lihtsalt vana koha peal, kõik ülejäänu on aga teistmoodi,” lausus Piusa kordoni juht Valmar Hinno. Tingimused on tema sõnul väga head ning kordonipere, kes peab maja oma teiseks koduks, oskab seda hoida ja hinnata.

Hanno Pevkur ütles, et uue kordoni näol on tegu olulise investeeringuga Eesti-Vene piiril, mis on eelkõige suunatud turvalisuse parandamiseks Euroopa Liidu ja NATO välispiiril.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD