Menu

.      

Juhilubade eksameid ei saa edaspidi Võrus sooritada

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Maanteeameti peadirektori asetäitja Meelis Telliskivi sõnul oli Võru mitmel korral nende linnade loetelus, kellele jääb ka pärast reformi õigus vastu võtta A- ja B-kategooria liikluseksameid, linn jäi lõpuks ikkagi napilt joone alla. „Vaatasime seejuures Võru linnalist keskkonda, valgusfoore ja ka liiklusohtlikkuse poolt,” lisas ta. Vilja-Räpina maantee-Pika tänava ristmik 6. juulil. Foto: VÕRUMAA TEATAJA

TAGASILÖÖK ❯ Alates järgmise aasta algusest ei saa A- ja B-kategooria sõidueksameid enam sooritada Võru autoregistrikeskuse büroos. Nii Võru linnapea kui ka maavanem nimetavad plaani lühinägelikuks ja piirkonna arengut pärssivaks. Kohalik autokool plaanib osa õpetajaid viia Tartusse.

Maanteeamet teatas teisipäeval, et oktoobrist alustab tegevust maanteeameti tsentraalne eksamikeskus, mille eesmärgiks on tõsta eksamineerimise kvaliteeti, ühtlustada ootejärjekordi ning vähendada korruptsiooniriski.

A- ja B-kategooriate ja nende alamkategooriate sõidueksameid hakatakse alates 2017. aastast vastu võtma kaheksas linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Viljandis, Jõhvis, Kuressaares ja Kärdlas. Põlva, Võru ja Valga nimekirja ei kuulu.

„Peame suunama eksameid linnalisemasse keskkonda, et parandada värskete autojuhtide hakkamasaamist pingelisemates oludes,” selgitas maanteeameti peadirektor Priit Sauki otsuse tagamaid.

Kahju nii sisuline kui ka piirkonna mainele

Võru linnapea Anti Allase sõnul tuleks analüüsida, kui paljud Võrust mujale käima hakkavad inimesed peavad edaspidi rohkem aega ja raha kulutama. „See on tühja raisatud aeg, paljudel juhtudel tööaeg, mida inimesed võiksid panustada ühiskonna kasuks,” ütles ta. „Kas ka seda on arvutatud?”

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD