Menu

.      

Soojustrassi ehituse pärast on liiklus Võrus kuni oktoobrini segamini

  • Kirjutas Kalle Kevad

Võrusool liigub 15 000 sõidukit päevas. Üleeile korraldati seal liiklus ümber. Pildil Jüri-Kreutzwaldi ristmik. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

LIIKLUS ❯ Täna sõidab Võru kaudu palju inimesi Vastseliina laadale, kuid tavapärane tee mööda Kreutzwaldi ja Jüri tänavat on häiritud ning Võrusoo lähistel lausa suletud.Täpseid töödetegemise aegu ei suutnud (ei julgenud) keegi ametnikest öelda.

KVL Ehituse projektijuht Andrei Koval ütles, et Võrusool on väga tihe liiklus ja firma teeb kõik, et tööd kiiresti lõpetada.

„Trassi rajamine on keeruline, sest töötsoonis on maa sees palju sidekaableid, mis suunduvad Eestist Venemaale ja Lätti. Tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, kuid see aeglustab tööde edenemist,” rääkis Andrei Koval Võrumaa Teatajale. „Kõige kriitilisem on see aeg, kui raudtee ülesõit tuleb mõneks päevaks, mitte rohkem kui nädalaks, sulgeda.”

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Raudtee ülesõidu sulgemine langeb juuni lõppu-juuli algusesse. Siis tuleb Kose ja Kubja poolt Võrru saabumiseks sõita kas Verijärve juurest ringteele või Kubjalt Võlsi kaudu.

Toimetuses käinud bussisõitja Valduri sõnul on kõige hullem teadmatus. Bussijuhid aga näevad vaeva graafi kus püsimisega.

Kose teel kuni Taara linnakuni ja Kubja teel kuni Laane tänava katlamajani peab trassiehitus lõppema 1. oktoobriks. Arusaadavalt on siin oma roll ilmataadil, kuid ehitajad loodavad, et suvi tuleb suve moodi, mitte nagu anekdoodis.

Palju abi oleks, kui näiteks Tallinna maanteel Olerexi juures oleks olnud hästi nähtav viit, mis oleks suunanud Vastseliina laadale, samuti Verijärve ristmikul, mis suunanuks laadalised koduteele. Ees on aga jaanipäev, mis samuti linna palju võõraid toob.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD