Menu

.      

Vastukaja Jüri ja Kreutzwaldi tänava ehituse kohta Võrus

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

ASi Danpower Eesti kommentaar

Jüri ja Kreutzwaldi tänava soojustorustiku ehitus toimub ASi Danpower Eesti tellimusel ja OÜ KVL Tehnika teostamisel. OÜ KVL Tehnika on pikaajalise ja suure kogemusega torustike ehitaja. Ehitajal oli probleeme materjalide tarnijaga ning seetõttu tekkis tööde kulgemises kolmepäevane viivitus (19.–21. juunini). Oodatud torud saabusid neljapäeval, 22. juunil ning järgnevad koormad saabuvad tuleval nädalal. Kuna torusid polnud, seisis ajutiselt ka muude tööde tegemine. Tänavate sulgemine on tehtud linna eeskirjade järgi ning linnaelanike (liiklus)ohutust arvestades pole võimalik kaevikutega teid avada. Esmaspäevast, 26. juunist lähevad tööd jälle täie hooga lahti ning ehitaja pingutab väga, et edaspidi tööde tempot kõrgel hoida ja töömaa kõige kriitilisematest kohtadest välja viia. Tellija tingimuste järgi peavad Kreutzwaldi ja Jüri tänav olema liiklusele taas avatud alates 30. juunist. Kohalike kaupluste ja kohvikutega on suhelnud nii Danpoweri kui ka ehitaja esindajad ning on jõutud vastastikusele mõistmisele. Juurdepääsud kohalikele elanikele ning nende külastajatele on tagatud. Kui kellelgi on probleeme oma kinnistule pääsemisega, palun võtke ühendust KVL Tehnika projektijuhi Andrei Kovaliga telefonil 5190 9704 ning teie murele leitakse lahendus.

AS Danpower Eesti palub vabandust liikluskorralduses tekkinud segaduse ning töödes tekkinud seisaku pärast. Pingutame selle nimel, et ehitustööd häiriksid võimalikult vähe linnaelanikke ja külastajaid. Palume liiklejatelt kannatlikkust ja mõistvat suhtumist Võru linna arengu nimel.

Juhan Aguraiuja

ASi Danpower Eesti projektiarenduse juht 22. juunil

Võru linnavalitsuse kommentaar

Nimetatud pöördumine tuli linnavalitsusse 16. juunil. Linnavalitsus reageeris sellele kohe, kutsudes kõik osapooled veel samal päeval kokku. Üheskoos külastati ehitusobjekti ja vaadati üle murekohad ning leiti nendele ka lahendused, millega ettevõtete esindajad olid nõus. Kohtumine lõppes üksteist mõistvalt.

Kohtumisel tehti mitu kokkulepet. Kuigi kõik sissesõidud ettevõtetesse on olnud avatud kahe sõidurea ulatuses kogu ehitusperioodi jooksul, avasime eelmisel nädalavahetusel, mil toimus maarahva laat, peale selle ka linnast väljuva sõidusuuna kõikidele sõidukitele. Linnast väljuv sõidusuund avatakse ka sel nädalalõpul jaanipühade ajaks. Peale selle lubati ettevõtetel paigaldada lisareklaami sissesõitude tähistamiseks, ilma et linn selle eest reklaamimaksu võtaks.

Helistades täna läbi kõigi kolme ettevõtte esindajad, jäi ka neile arusaamatuks, miks see pöördumine tänases lehes ühepoolselt on avaldatud. On äärmiselt kahetsusväärne, et ajakirjandus avaldab ühepoolset ja poolikut infot, mis tekitab lubamatult segadust ja ei too kasu kellelegi. Eks siin saab taas tõmmata paralleele Võrumaa Teataja seostega poliitilise laimukampaania korraldamises. Tõeline ajakirjandus ei laseks ennast kasutada ühepoolse poliitilise piitsana.

Oleme palunud objekti omanikul ja tööde tegemise eest vastutaval ASil Danpower Eesti kasutusele võtta igakülgsed meetmed, et nende alustatud tegevus tekitaks võimalikult vähe ebameeldivusi linnaelanikele. Samas palume mõistvat suhtumist, sest ehitustega kaasnevad paratamatult piirangud, millega tuleb leppida.

Marianne Mett

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist 22. juunil

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD