Menu

.      

Lugejaauhinna võitjateks on Merike Õun ja Võrumaa Spordiliit

  • Kirjutas Kadri Nagel

Merike Õun Võrumaa Spordiliidu ruumis, kus peetakse näiteks koosolekuid. Taamal televiisoris näha Võrumaa Teataja koduleht. Foto: AIGAR NAGEL

LOOSIVÕIT ❯ 100 euro väärtuses parimat kraami jaanilauale sai enne jaani välja loositud ja võitjale kätte toimetatud. Peale jaanilaua lähevad loosi kaks 20eurost kinkekaarti Kagukeskuse autopesulalt, neli 50eurost osturetke Kagukeskuses, digipood.eu lisab kinginimekirja kümme akupanka ja Euronics Võru kolm täisautomaatset vererõhumõõtjat väärtusega 49.99 eurot.

Et võita eespool mainitud auhindu, tuleb osaleda loosimises. Selleks peab tellima Võrumaa Teataja paber- või digilehe vähemalt pooleks aastaks või pikendama juba olemasolevat tellimust. Loosis osalevad ka kõik püsikorraldusega tellijad.

Selle nädala auhinnaks on vererõhuaparaat ja akupank, mille omanikuks saab meie lugeja Merike Õun. Auhinna kättetoimetamisel selgus, et toreda naisenime taga seisab Võrumaa Spordiliit. Seega on osaliselt auhinna saajaks ka terve spordiliit. Mis veelgi parem, vererõhuaparaat ja akupank leiavad koha spordimassinas. Teate küll, see punane masin, mida on näha peaaegu igal pool spordiüritustel – pikamaajooksude sarjast Võru rollerini välja. Merike lubas, et kõik, kellel on tarvidust vererõhku mõõta, saavad seda ka teha.

Võrumaa Spordiliidu eesmärgiks ja missiooniks on saada inimesed liikuma ning kasvatada nende liikumises järjepidevust. „Sport ja liikumine pikendab ju meie tervelt elatud aastaid,” lisab Merike. Kõige lihtsam, millest võiks alustada, kui spordiga varem tegelenud pole, on kõndimine. „Jooks ja kõnd on kõige alus ja sellele kulub ka kõige vähem varustust,” räägib ta.

Merikesele endale meeldib sport väga ja ta võtab samuti osa rahvaspordiüritustest. Seda saab ta teha aga ainult väljaspool Võrumaad, sest siinsetel üritustel on ta põhiliselt korraldajarollis.

„Tartu rulluisu 42 kilomeetri maraton on see, kus tahan kindlalt kohal olla ja mille jaoks ma endale aja võtan,” on Merike kindel. Veel meeldib Merikesele kududa ja heegeldada ning kinos käia, mille jaoks tuleb samuti tiheda töögraafi ku kõrvalt aega leida. Spordist eelistab ta seiklussporti, suusatamist ja rulluisutamist, mis juba eespool nimetatud sai.

Praegu tunneb ta muret, et pikamaajooksuvõistlused on osavõtjate arvu tõusu poolest seisma jäänud. „Võetakse endale liiga lühikesed eesmärgid, tehakse kaasa näiteks mõned jooksud või üks hooaeg, aga liikumine peaks ju toimuma ikka igal aastal,” on ta mures.

Ta paneb vanematele südamele, et nad kindlasti oma lapsi sportima suunaks. „Kui vanem last kohale ei too, siis ta ei saa ju ka kaasa teha ja temas ei teki spordipisikut,” seletab Merike.

Võrumaa Teataja kohta küsides leiab Merike, et selles osas ta hinnata ei oska, sest kui miskit on lehte pandud, ju siis ikka peab sellele lugeja ka leiduma.

Meie vestluse lõpetuseks soovib ta lisada, et väga lihtne on öelda, et ei tule kuskile ja ei tee midagi kaasa ning soovib kõigile järjepidevat liikumist ja et ei antaks kergekäeliselt alla. „Näiteks kui meil oli Pulli järve jooks, mis toimus täielikus vihmas. Kõik, kes tulid, osalesid ja ekstreemsetes oludes selle kaasa tegid, olid lõpuks enda üle palju uhkemad,” tunnustab Merike.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD