Ajateenistusse astuvate naissoost kutsealuste arv on tõusuteel

Reede hommikul kogunesid oma teisele hommikusele rivistusele staabikompanii ajateenijad, seal õpib praegu kolm naisajateenijat 66 ajateenija seas. Hommikune rivistus on kindel osa sõduri baaskursuse päevakavast, kus muu hulgas kontrollitakse sõduri korrektset välimust, alustades küünte puhtusest ja lõpetades sõdurivormi korrektsusega. Foto: HELERI LAKUR

SÕJAVÄGI ❯ Sel nädalal saabus Kuperjanovi jalaväepataljoni ligi 350 kutsealust, et alustada Taara linnakus oma 11 kuu pikkust ajateenistust. See suurusjärk sisseastujaid on ligikaudu jäänud samaks, mis varasematel aastatel. Muu hulgas on ajateenistusse astunute seas seekord kuus naissoost kutsealust, sellel nädalal lisandub veel kaks.

Naissoost kutsealuste arv on tõusutrendil

Kuperjanovi jalaväepataljoni teabeohvitseri Sander Mändoja sõnul ei sõltu kutsealuste arv niivõrd huvist kui kaitseväe vajadustest ja võimalustest õpetada välja reservüksuseid. „Kogu kaitseväe lõikes on teenistusse astunute arv viimase viie aasta vältel olnud üsna ühtlane, jäädes 3300–3400 vahele,” märgib Mändoja. Selle aasta eelkutsesse võeti vastu 19 naist üle Eesti, Taara linnakus alustasid kolm naist staabikompaniis ja ülejäänud neist jagati teiste kompaniide vahel. „Sügisel aga tuleb neid arvatavasti juurde, kui saabuvad põhikutse ehk kaheksa kuu pikkuse ajateenistuse läbivad kutsealused.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD