Menu

.      

Uue Prassi silla ehitus sulgeb Osula kandis maantee

  • Kirjutas BNS

Võrumaal suletakse esmaspäeval kella 8-st Raiste–Osula–Varese maantee 9.–10. kilomeeter, kuna vana Prassi sild läheb lammutamisele lammutamise ja selle asemele rajatakse uus.

Ümber saab sõita Sõmerpalu–Vagula–Osula kaudu, mis pikendab teekonda kuni 15 kilomeetri võrra. Kohalikud elanikud ja Osula kalmistu külalised pääsevad Varese ristmiku kaudu läbi.

Maanteeamet kulutab tänavu Võrumaa riigiteede rekonstrueerimisele 8 miljonit eurot. Sellest ligi 5 miljonit läheb Tsiiruli–Missokülä maantee Murati ja Missoküla vahelise 11,6 kilomeetri pikkuse lõigu alla – tegemist on olulise ühendusteega Riia ja Pihkva vahel, mis on aga ebatasane ning äravajunud servadega. Nähtavuse parandamiseks eemaldatakse seal võsa, remonditakse muldkeha, ehitatakse uus dreenikiht ning kaevatakse ja puhastatakse kraavid. Lisaks remonditakse vanad ja ehitatakse uued truubid ja paigaldatakse kaheksa meetri laiune asfaltbetoonkate. Kogu lõigu ulatuses muudetakse ristmikud ohutumaks ja paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid. Raiste–Osula–Varese maanteel uuendatav Osula–Varese lõik toob muu hulgas kaasa teeõgvenduse poolekilomeetrisel lõigul.

Osula keskuse ristmikule ehitatakse nihutatud liiklussaared, et sealt ei saaks otse üle sõita. Osula bussipeatus ehitatakse suletud taskuks, mis teenindab mõlemaid sõidusuundi. Varese ristmikule on plaanis ehitada kanalisatsioon ja nihutada ka bussipeatusi. Osula keskuse sissesõitudele tulevad aga liikluse rahustamiseks šikaanid. Ümber ehitatakse ka Prassi sild. Tööde eeldatav maksumus on umbes 3 miljonit eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD