Menu

.      

FOTOD Georg Otsa ujumisvõistlustel kohtas lisaks kohalikele tublidele tegijatele ka kuulsaid mehi

  • Kirjutas Kadri Nagel

Ujujad stardimärguannet ootamas. Fotod: AIGAR NAGEL

Laupäeval toimus Tamula järvel Georg Otsa mälestusvõistlus, kus 2,1 kilomeetri pikkuses avaveeujumises võtsid mõõtu tublid ujujad. Lisaks pikale distantsile sai oma oskusi ja jaksu proovile panna mitmel erineva pikkusega distantsil.

Viimase aja jahedavõitu ilmad olid varasema supisooja, 28kraadise järvevee langetanud 21 kraadini, mis on eelnevatele suvedele mõeldes ikkagi üpris soe. Küll aga muutis järjest tugevnev tuul lained muudkui teravamaks ja suuremaks ning seega ka maa läbimise järjest raskemaks.

Georg Otsa mälestusvõistluse pikamaaujumise võitja Kregor Zirk FOTO: Aigar Nagel

Päev algas mudilastele mõeldud märgiujumisega ja lastele mõeldud lühemate distantsidega ning lõppes kella 14 ajal antud üle järve ujumise stardiga.

Võidu saavutas hetkel Eesti kõige parem meesujuja Kregor Zirk, kes on ka mujal maailmas väga häid tulemusi saavutanud. Tema ajaks kujunes 23 minutit ja 46 sekundit. Naistest oli parim Karolin Victoria Kotsar ajaga 26 minutit ja üheksa sekundit. Võrulastest oli üks kiirematest Chris Loik, aga ka Ville Liping, kes juba pühapäeval Elva avaveeujumises uuesti võistlemas oli.

Raivo E. Tamm pani Georg Otsa ujumisvõistlusega oma selle aasta avaveeujumisvõistlustele punkti. FOTO: Aigar Nagel

Kuulsad nimed võistlejate ridades

Ujuja Kregor Zirk , kes üle Tamula ujumisest esmakordselt osa võttis, ütleb, et see oli raskem võistlus, kui ta harjunud on. „Lained olid küllaltki suured ja segasid, kogu aeg pidi distantsi jälgima ning põhjajoont ka polnud,” võrdleb Zirk Georg Otsa võistlust oma tavapäraste ujumisvõistlustega. Ta ei välista, et võtab ka järgmisel aastal uuesti osa. Hämminguga tuleb nentida, et vahetult pärast finišeerimist intervjuud andes ei ole näha ega kuulda mehe hingeldamist, mis viitaks just äsja lõppenud võistlusele. Ju on vaja nii hea ujuja võhmale võtmiseks rada kaks korda läbida.

Finišeerujate seast leiab veelgi kuulsaid tegijaid. Nimelt võttis võistlusest osa Raivo E. Tamm, kes samuti esmakordselt osalemas oli. „Väga tore ja meeldiv oli. Siin on hea panna punkt selle aasta avaveeujumiste võistlustele,” võtab mees päeva kokku ning lisab, et tuli siia suurest lugupidamisest Georg Otsa vastu. Ka Raivo tunnistab, et võistlus oli raskemate killast, sest lained olid suured. „Kohati tundus, et laine liigub kiiremini kui ma ise,” on ta pisut hämmingus ja nendib, et ka eelmised Ironman’i võistlused annavad vormile veel pisut tunda. Üldse on Raivo E. Tammel kokku viies hooaeg võistelda.
Hoolimata tugevast tuulest ja lainetest jõudsid kõik võistlejad kenasti kaldale. Kogu raja vältel turvasid neid tublid valvajad.

Ujujad stardimärguannet ootamas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD