Võru Linnavolikogu istung 16. oktoobril 2024

Võru Linnavolikogu istung 16. oktoobril 2024

FOTO: Aigar Nagel


Võru muinsuskaitseala kaitsekorra kooskõlastamine

Kooskõlastati Kultuuriministeeriumi poolt Võru Linnavalitsusele edastatud Vabariigi Valitsuse korralduse eelnõu "Võru muinsuskaitseala kaitsekord".

Korraldus kehtestab Võru muinsuskaitseala kaitse- ja kasutustingimused, mille eesmärk on tagada piirkonna ajalooliste ja kultuuriliste väärtuste säilimine ja kaitsmine. Kaitsekord määratleb konkreetsed tingimused ja piirangud, mis kehtivad muinsuskaitsealal asuvatele ehitistele, maastikule ja teistele kultuuriväärtustele. See hõlmab nii ehituslike kui ka haljastuslike tegevuste reguleerimist, säilitamaks Võru ajaloolist linnakeskust ja selle eripära.

Võru linna noortevolikogu põhimäärus

Kehtestati Võru linna noortevolikogu põhimäärus.

Noortevolikogu moodustamise eesmärk on luua võimalused selleks, et linna pädevusse kuuluvate noori puudutavate küsimuste arutamisse saaks kaasata noori endid. Samuti on eesmärk, et linnavolikogu ja -valitsuse pädevuses olevate küsimuste kohta tehtaks ettepanekuid, mis lähtuvad noorte vajadustest ja huvidest. See puudutab nii noorsootööd käsitlevaid küsimusi, kuid ka linnaelu otsustusprotsessi üldiselt. Selleks, et kaasata noortevolikogu kohalikesse otsustusprotsessidesse, edastab linnavolikogu noortevolikogule selle taotlusel oma istungite päevakordade projektid ning noori puudutavate õigusaktide eelnõud enne linnavolikogu istungite toimumist.

Volikogusse saavad kuuluda noored, kelle elukoht on Võru linn või kes õpib Võru linnas asuvas üldhariduskoolis või kes töötab Võru linnas. Kandideerimis- ja hääletamisõigus on 13–26 (kaasa arvatud) aastasel noorel. Noortevolikogul on kuni 21 liiget, kes valitakse kaheks aastaks. Kui valituks osutub vähem kui 21 kandidaati, asub noortevolikogu tööle vähendatud koosseisus.

Aastal 2024 toimuvad noortevolikogu valimised novembris.

Otsuse "Võru Linnavolikogu alatiste komisjonide koosseisude kinnitamine" muutmine

Muudeti hariduskomisjoni ja rahanduskomisjoni koosseisu.

Hariduskomisjoni liikmed on: Aigi Musto; Diana Leenurm; Ester Peterson; Hille Saarepuu; Maire Eiche; Nele Ploomipuu. Esimees Merit Kund, aseesimees Jüri Kaver.

Rahanduskomisjoni liikmed on: Aavo Hummal; Alla Traagel; Fred Kamberg; Heini Sulg; Juri Gotmans; Toomas Sarapuu. Esimees Argo Mõttus, aseesimees Ain Pent.


 

LOE VEEL