Menu

.      

Loomapark palub karupere hukkamise vältimiseks annetusi

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Alaveski loomapark palub inimeste ja firmade abi karuperele aediku rajamiseks, sest vastasel juhul võib loomapargi omaniku sõnul oodata loomi hukkamine.

Eesti Loomakaitse Liidu teatel sattus karupere ohtu seoses Võrumaa veterinaarkeskuse peaspetsialisti Elle Horni ettekirjutustega, mille kohaselt tuleks ehitada praktiliselt uus, kümneid tuhandeid eurosid maksev aedik. "Sama riigiametnik määras Alaveski loomapargile omal ajal niinimetatud huntideaedikule tehtud ettekirjutuste täitmata jätmise eest igakuised sunnirahad, mida aga ei jõutud maksta ning seetõttu oldi sunnitud hundipere, ühtekokku 11 looma hukkama," märkis liit.

Loomakaitsjate kinnitusel kardab loomaparki pidav perekond Kõiv, et sama stsenaarium võib korduda ka karupoegade puhul ja sestap kutsutakse viimases hädas appi häid inimesi ja ettevõtteid.

Eestimaa Loomakaitse Liidu juristi Piret Teesi sõnul kaevatakse veterinaarameti ettekirjutus kindlasti edasi. „See on hämmastav, sest hundiaedikus viibivad karupojad tõi Alaveski loomaparki tegelikult keskkonnaamet ehk Eesti riik ning olukorras, kus riik ise ei ole täitnud looduskaitseseaduses sätestatud kohustusi ja pole karude ülalpidamiseks eraldanud mistahes vahendeid, on selliste ilmselgelt põhjendamata ning alusetute ettekirjutuste tegemine riigi poolt eriti kohatu ja asjatult koormav," märkis Tees.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD