Menu

.      

Alaveski loomapargi üheksast karust kolm võib viia Venemaale

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Võrumaal asuva Alaveski loomapargi üheksast karust võib kolm karupoega viia Venemaale.

Venemaa Veterinaar- ja Fütosanitaaramet Rosselhoznadzor teatas veterinaar- ja toiduametile (VTA), et kolm kaheaastast karupoega võib ümber paigutada Venemaale, ütles VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda teisipäeval BNS-ile.

"Vaatamata sigade Aafrika katku alasele olukorrale Eestis, mille tõttu Venemaa on loomade impordi meie piirkonnast välistanud, saavutasime läbirääkimistel Venemaa järelevalveasutusega erandliku kokkuleppe, mis annab loomapargi omanikule võimaluse loomade viimiseks Venemaale," rääkis Kalda. "See on loomapargi omaniku valik, kas ta teeb täiendavad investeeringud, et ehitada nii inimeste turvalisuse kui loomade heaolu seisukohalt vajalik nõuetele vastav aedik või leiab neile elukoha mujal, kus vastavad tingimused on olemas."

Alaveski loomapargis elab praegu üheksa karu, kelles kaks on vanaloomad, kolm kaheaastased ja neli üheaastased karupojad. 

Võrumaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Elle Horn on teinud ettekirjutuse, mille kohaselt tuleks karudele ehitada praktiliselt uus, kümneid tuhandeid eurosid maksev aedik. Loomapark tegi aediku ümberehitamiseks korjanduse ja aprilli alguseks laekus selleks 2067 eurot.

Eesti Loomakaitse Liidu juhatuse liige Heiki Valner ütles BNS-ile, et karude aediku nelja meetri kõrguseks ja kõigile VTA nõuetele vastavaks ehitamine läheks maksma umbes 100 000 eurot ja annetatud raha eest korrastab loomapargi omanik tõenäoliselt kõigi teiste teiste loomade aedikud ja saadab karud kas Lätis või Venemaal asuvatesse parkidesse, kes neid väga ootavad.

20 PÄEVA ENIMLOETUD