Menu

.      

Alaveski karude välismaale saatmine venib bürokraatia ja suve tõttu

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Võrumaal asuva Alaveski loomapargi üheksa karu saatmine Venemaa ja Läti loomaparkidesse venib bürokraatia ja suvepuhkuste tõttu.

Eesti Loomakaitse Liidu juhatuse liige Heiki Valner ütles BNS-ile, et Alaveski loomapargi omanik saatis veterinaar- ja toiduameti abiga vajalikud dokumendid Venemaale. "Venelased tahavad väga meie karusid, kuid seal venib asjaajamine bürokraatia tõttu," sõnas Valner.

Valneri sõnul venib ka karude Lätti saatmine. "Aga sealse loomapargi omanik sai valmis karude maja ja tegeleb aedikuga," sõnas Valner.

Valner avaldas lootust, et Alaveski loomapargi karud saavad Venemaale ja Lätti saadetud veel sel aastal.

Alaveski loomapargis elab praegu üheksa karu, kelles kaks on vanaloomad, kolm kaheaastased ja neli üheaastased karupojad. 

Võrumaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Elle Horn on teinud ettekirjutuse, mille kohaselt tuleks karudele ehitada praktiliselt uus, kümneid tuhandeid eurosid maksev aedik. Loomapark tegi aediku ümberehitamiseks korjanduse ja aprilli alguseks laekus selleks 2067 eurot.

Eesti Loomakaitse Liidu juhatuse liige Heiki Valner ütles BNS-ile, et karude aediku nelja meetri kõrguseks ja kõigile VTA nõuetele vastavaks ehitamine läheks maksma umbes 100 000 eurot ja annetatud raha eest korrastab loomapargi omanik tõenäoliselt kõigi teiste teiste loomade aedikud ja saadab karud kas Lätis või Venemaal asuvatesse parkidesse, kes neid väga ootavad.

20 PÄEVA ENIMLOETUD