Menu

.      

Alaveski loomapargi karud saadetakse ilmselt välismaale

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Võrumaal asuva Alaveski loomapargi üheksaliikmelise karupere aediku ümberehitamiseks on inimesed annetanud 2067 eurot, kuid nõutav ümberehitus läheks oluliselt kallimaks ja karud saadetakse ilmselt välismaa parkidesse.

Eesti Loomakaitse Liidu juhatuse liige Heiki Valner ütles BNS-ile, et karude aediku nelja meetri kõrguseks ja kõigile veterinaar- ja toiduameti (VTA) nõuetele vastavaks ehitamine läheks maksma umbes 100 000 eurot ja annetatud raha eest korrastab loomapargi omanik tõenäoliselt kõigi teiste teiste loomade aedikud ja saadab karud kas Lätis või Venemaal asuvatesse parkidesse, kes neid väga ootavad.

Loomakaitse liidu jurist Piret Tees nentis samas BNS-ile, et loomapargi omanik on kohtus vaidlustanud VTA nõude ehitada karude aediku tara nelja meetri kõrguseks. "Esimese astme kohus jättis VTA nõudmise jõusse ja meie vastuväiteid ei arvestanud. Kaebasime selle edasi ja Tartu Ringkonnakohust peaks nüüd kuu jooksul otsustama," sõnas Tees.

Alaveski loomapargis elab praegu üheksa karu, kelles kaks on vanaloomad, kolm kaheaastased ja neli üheaastased karupojad.

Karupere sattus ohtu seoses Võrumaa veterinaarkeskuse peaspetsialisti Elle Horni ettekirjutustega, mille kohaselt tuleks ehitada praktiliselt uus, kümneid tuhandeid eurosid maksev aedik.

20 PÄEVA ENIMLOETUD