Menu

.      

Alaveskil on taas kolm karupoega

Foto: ERAKOGUKARUMÕMMID • Väike-Maarja valla Pikevere küla lähistelt metsast leiti 26. veebruaril karupojad. Karuema oli minema aetud metsatööde käigus. See annab veel kord tunnistust sellest, et üsna sageli segab inimene end metsaellu hoolimatult ja tagajärgedele mõtlemata.

Nii toodi mõmmid Alaveskile. Karupojad kaalusid kõigest 3,6–4,1 kg. Nüüd aitavad karupoegade tervist kontrollida toredad naised Sodalise väikeloomakliinikust. See on väga oluline. Siiani on kõik hästi läinud. Ravimite ja toidu eest aitab hoolitseda AS Dimela.

Kuna karupojad on veel väikesed ja kevad on heitlik nagu kevad ikka, siis peavad väikesed mõmmikud olema enamuse aega veel toas. Seega huvilistele teadmiseks, et kui tekib soov karupoegi vaadata, siis peaks ennekõike arvestama ilmaga ja kindlasti on vajalik loomapargi perenaisele ette helistada telefoninumbril 5661 0355 või 504 6926. Ennekõike on helistamine vajalik seetõttu, et siis saab täpsemalt teada, kas ja millal on karupoegi võimalik näha, sest näiteks isegi söötmiseaegadel on vaja mõmmidele rahu tagada.

Meenutuseks olgu öeldud, et Alaveski kolm varasemat karupoega on nüüdseks omale uue kodu leidnud teistes loomaparkides.

Kui juba Alaveskile minnakse, siis seal on palju vaadata. Loomapark tegutseb 2007. aastast ning praegu on lisaks kahele suurele karule ja kolmele alles hiljuti loomaparki toodud karupojale vaadata hunte, ilveseid, metssigu, lambaid, põtru, kabehirvi ning pisikesi loomi nagu oravaid, nugiseid, kährikuid, sinirebast, küülikuid jne.

Kindlasti teeb lastele rõõmu pisikeste loomalaste nagu metsseapõrsaste, lambatallede, hundikutsikate jt nägemine. Olgu öeldud, et keda ja kuna näeb, seda saab teada loomapargipidajatelt Rein Kõivult ja tema naiselt Elelt.

Kindlasti tasuks teada, et näiteks pruunkaru ei näe Tallinna loomaaias, küll aga Alaveskil. Miks? Sellepärast, et karupidamine on loomaaiale kulukas. Sama lugu on hundiga. Alaveskil aga kannatatakse kulu ära ning mõlemad loomad elavad muretult oma territooriumil, mis on suur ja tõelise loodusega sarnane.

Alaveski loomapark on teinud oma südameasjaks kodumaiste loomaliikide tutvustamise eestlastele ja lätlastele, sest asutakse ju enamvähem piiri peal ning külalisi käib loomi vaatamas mõlemalt poolt. Nagu öeldud, on praegu loomapargi tõmbenumbriks kolm karupoega. Tuletame veel kord meelde, et enne loomadega kohtuma tulekut tuleb enda tulekust kindlasti telefoni teel teatada (vaata telefoninumbreid eespoolt).

20 PÄEVA ENIMLOETUD