Menu

.      

Vaata, millises Eesti maakonnas toimub enim murdvargusi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaa Teataja

Möödunud aastal teatati If Kindlustusele 215 kahjujuhtumist kokku 218 000 euro ulatuses, mis olid seotud murdvarguste või röövimistega eravaldustes.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuhi Veiko Sepa hinnangul on võimalik murdvargusi ennetada – vargaid tõmbavad ligi hooned, kus nende tegutsemine on võimalikult lihtsaks tehtud ja kus nad saavad segamatult toimetada.

„Tõeliseks hitiks varaste seas on kodud, kust pererahvas on ära sõitnud, läinud reisile või suvekodusse. Seetõttu ei tasu näiteks sotsiaalmeedias avalikult oma puhkusepilte ja -plaane jagada, kuna see võib olla varastele väärtuslikuks infoallikaks. Pikema kodunt äraoleku puhul tuleks teavitada naabreid ja paluda neil aeg-ajalt postkasti tühjendada. Naabri valvas silm on nii mõnegi kahju ära hoidnud,“ ütles Sepp.

Sepa sõnul on varastele eriti ahvatlevad kodud, kus uksed või aknad on lahti ununenud või kus puudub valvesignalisatsioon. „Nii ukse või akna lõhkumine, kui ka signalisatsiooni käivitumine äratavad tähelepanu, mida pätt ei soovi. Samuti tasub hoovi peale paigaldada valgustid, mis hakkavad liikumist fikseerides automaatselt tööle ja äratavad tähelepanu,“ rääkis Sepp.

„Viimasel ajal on ette tulnud juhtumeid, kus korterisse sissemurdmine toimub ühiskoridori kaudu, kuhu on majaelanike poolt sisse lastud võõras inimene, kes on osutunud vargaks,“ lisas Sepp.

2016. aastal toimunud murdvarguste ja röövimiste kahjude hulk eravaldustes:
105 Harjumaal
14 Pärnumaal
14 Tartumaal
11 Ida-Virumaal
11 Lääne-Virumaal
8 Võrumaal
7 Raplamaal
7 Põlvamaal
5 Valgamaal
4 Viljandimaal
3 Järvamaal
2 Jõgevamaal
2 Läänemaal

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD