Menu

.      

Politsei: metsast väljatulek planeeri päevavalgele ajale

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Seene- ja marjahooaeg toob igal aastal politseile kaasa kümneid kuni sadu teateid metsas sihi kaotanud inimestest. Häirekeskus saab teateid metsas tee kaotanud inimestest valdavalt pimedal ajal, abivajajate seas oli nii mehi kui naisi vanuses 36-82 eluaastat. Politsei abil leiti abivajajad üles.

„Õnneks on enamusel ka metsas kaasas mobiiltelefon, mille abil kiiresti abi kutsuda,“ rääkis Jõhvi politseijaoskonna vaneminspektor Alvar Paal.

Päevavalgel ajal saavad otsingud enamasti kiirelt positiivse lõpu.

Politseinik paneb marjulistele ja seenelistele südamele, et tuleks arvestada sellega, et õhtu pole enam pikalt valge. „Üsna varastel õhtutundidel hakkab hämaramaks minema, seda eriti metsas kõrgete puude vahel. Seega tuleks metsast väljatulek planeerida suurema ohu vältimiseks ajavaruga,“ soovitas Paal.

Ta lisas, et metsa minnes tuleb kindlasti kaasa võtta täislaetud akuga mobiiltelefon. „Eakamale inimesele võiks soetada nuppudega mobiiltelefoni, mida on lihtne kasutada. Hätta sattunu saab ise kiirelt abi kutsuda, telefonivestlusest saame lisainfot tema seisundist ja asukohast, samuti vajadusel võime tema asukohta kiirelt positsioneerida,“ kirjeldas politseinik.

Metsa minnes tuleks selga panna ilmaoludele vastavad erksavärvilised riided ning kaasa võtta piisavalt vett, vajalikud ravimid ja kerge eine.

Kui olete metsa eksinud või abi vajab teie lähedane, helistage hädaabinumbrile 112.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD