Kersti Kaljulaid võõrustas vähiravifondi vabatahtlikke

Kersti Kaljulaid Eile õhtul võõrustasin Kadriorus vähiravifondi “Kingitud elu” vabatahtlikke. Nende tubli töö on heade annetajate abil aidanud mitut sadat vähihaiget, keda Haigekassa (veel) aidata ei ole saanud. On selge, et kodanikualgatus ja heategevus võimaldavad reageerida riiklikest süsteemidest kiiremini ja paindlikumalt olukordades, mis on erandlikud ja ootamatud. Riigil omakorda on tähtis olla võimalikult palju abiks, et kodanikualgatus saaks hästi avalduda, ning tabada ära ka õige aeg ja koht, kus end toimivana tõestanud lahendusi laiemalt rakendama hakata. Seegi on näide õmblusteta ühiskonnast.

Annabel ja Kersti kaljulaid

Teiste seas oli kohal ka Annabel, kelle ravi toetuseks kogus fond läinud sügisel annetajatelt kõigest mõne päevaga rohkem kui 200 000 eurot. Annabel tunnistati kevadel haigusest vabaks ning kutsub nüüd omakorda kõiki toetama juba homme Kadrioru pargis toimuvat traditsioonilist Pardirallit vähihaigete laste ja nende perede toetuseks.

Fondi käilakuju Toivo Tänavsuu eestvedamisel on “Kingitud elust” saanud vähem kui viie aastaga Eesti edukaim annetuste koguja, kes oma väga olulise 1-2% panusega täiendab seda rohkem kui 100 miljonit, mis riik vähihaigete ravisse aastas panustab.

Comments  
  +1
Tean,et sellel vastvõtul osales ka Vastseliinast üks tubli vabatahtlik.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD